Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Ми продовжуємо закуповувати сучасну снігоприбиральну техніку, щоб оперативно прибирати місто взимку»

16 січня 2018 року, 12:43

Київська влада продовжує закуповувати сучасну снігоприбиральну техніку. І ми сьогодні робитимемо все, щоб оперативно впоратися з наслідками снігопадів, які очікуються найближчими днями. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час огляду оновленого парку снігоприбиральної техніки «Київавтодору».

Віталій Кличко підкреслив, що Київ підготувався до можливих снігопадів. Мер запевнив, що комунальні служби працюватимуть швидко та ефективно, щоб забезпечити життєдіяльність нашого міста.

Віталій Кличко додав, що для ліквідації наслідків снігопадів «Київавтодор» має спеціальну снігоприбиральну техніку – нову та капітально відремонтовану. Наприкінці минулого року «Київавтодор» придбав ще 32 одиниці нової спецтехніки.

Зокрема, закупили 22 багатофункціональні всесезонні підмітально-прибиральні машини BUCHER CityCat 2020. Вони застосовуються у роботі упродовж усього року – взимку для прибирання від снігу тротуарів, а навесні та влітку – для прибирання вулично-дорожньої мережі.

«Я проїхався тільки що за кермом універсальної машини для прибирання, яку можна застосовувати протягом всього року. Наприкінці минулого року ми закупили 22 одиниці такої техніки. Загалом таких машин зараз у нас 34. І є потреба купувати ще», – сказав мер.

Віталій Кличко нагадав, що таку спецтехніку «Київавтодор» отримував і у 2016 році, і за цей час вона добре себе зарекомендувала у роботі.

Окрім того, наголосив Віталій Кличко, нещодавно також було закуплено 8 снігоприбиральних машин на базі трактора Foton, які завдяки своїй компактності та мобільності розраховані, насамперед, для прибирання від снігу тротуарів. Також придбано 2 евакуатори на базі автомобіля КрАЗ, які у разі надзвичайних ситуацій зможуть виконувати функції снігоприбиральної техніки та «визволяти з пастки» громадський транспорт і великовантажні автомобілі, що блокують рух іншого транспорту, створюючи затори на дорогах.

Віталій Кличко наголосив, що вже найближчими днями синоптики прогнозують сильні снігопади.

«І ми робимо все, щоб впоратися з цим викликом», – додав мер.

Протягом останніх 3-х років «Київавтодор» отримав 107 одиниць спецтехніки, у тому числі 82 одиниці – снігоприбиральної. Це комбіновані машини зі змінним устаткуванням, розкидачі солі та піску, трактори зі спеціальним обладнанням тощо. Серед них і 17 одиниць багатофункціональної снігоприбиральної техніки «МАN» і «Mercedes», яку в 2016 році столиця отримала в якості подарунку від уряду Німеччини за особистою домовленістю мера.

Віталій Кличко підкреслив, що загалом до зимового сезону «Київавтодор» підготував 377 одиниць снігоприбиральної техніки. Комунальні керуючі компанії в районах підготували 335 одиниць техніки: 195 тракторів і 140 одиниць малої механізації. Окрім того, додав міський голова, на випадок затяжних снігопадів укладено 159 договорів на залучення допоміжної прибиральної техніки організацій.

«Ми робимо все, щоб оновлювати парк і закуповувати сучасну прибиральну техніку. Наше завдання – швидко прибрати вулиці в разі негоди та забезпечити життєдіяльність міста», – сказав мер Києва.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]