Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

За вихідні центр Києва очистили від снігу та покинутих автівок

12 березня 2018 року, 17:50

Припарковані з порушеннями правил автомобілі стали однією з ключових причин того, що за надзвичайних погодних умов на столичних вулицях були складнощі з прибиранням снігу і, як наслідок, утворювалися затори. Про це повідомяє заступник голови КМДА Дмитро Давтян.

За його словами, з початку березня співробітники КП «Центр організації дорожнього руху» спільно з патрульною поліцією провели роботу з переміщення автомобілів, що заважали прибиранню снігу та руху громадського транспорту виділеними смугами на вулицях Жилянській та Антоновича. Із 7 до 11 березня комунальники взялися за центральні вулиці, де через покинуті автівки суттєво скоротилася пропускна здатність руху транспорту.

«Паркування авто в недозволених місцях – ключова причина виникнення складнощів під час чищення та вивезення снігу з вулиць столиці. Для ефективної роботи снігоприбиральної техніки та унеможливлення виникнення заторів в місті ми здійснювали евакуацію авто. Вихідними евакуація проводилась на вулицях Жилянській, Антоновича, Прорізній, Михайлівській, Ярославів Вал, Пушкінській, Богдана Хмельницького та інших. Прошу водіїв бути відповідальними та паркувати авто лише в дозволених місцях», – розповів Сергій Симонов, директор Департаменту транспортної інфраструктури.

Із вечора 7 березня, коли чимало киян виїхали з міста, комунальні служби почали активно розчищати центральні вулиці. За цей час було здійснено переміщення автомобілів та прибирання снігу на таких вулицях: Прорізна, Михайлівська, Ярославів Вал, Пушкінська, Богдана Хмельницького та інших.

«Ми неодноразово зверталися до водії із проханням не залишати автомобілі обабіч доріг. Через них спеціалісти мали суттєві складнощі з прибиранням снігу, праві смуги руху виявилися буквально заваленими автівками та снігом. Певна річ, їх переміщення за допомогою евакуаторів створює проблеми для руху транспорту. Тож ми вирішили впродовж вихідних, коли інтенсивність руху, особливо в центрі міста, значно нижча, максимально здійснити заходи із переміщення залишених на проїзній частині вулиць автівок та прибирання снігу», – зазначив Дмитро Давтян.

Загалом, повідомив він, було переміщено близько 30 одиниць автотранспорту, залишеного власниками. Дмитро Давтян звертається до всіх водіїв із проханням відповідально ставитись до паркування автівок, адже нерідко один припаркований із порушеннями автомобіль може створити ускладнення для руху сотень інших автомобілів і громадського транспорту.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]