Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Ми встановлюємо символи Києва на в’їздах у місто»

06 квітня 2018 року, 20:01

Найближчим часом на всіх основних в’їздах у столицю буде встановлено символічні знаки, пов’язані з історією Києва. Про це заявив мер столиці Віталій Кличко в ефірі радіо «НВ».

За словами Віталія Кличка, орієнтовно 10 травня буде відкрито знак із фігурою князя Володимира, який прикрасить в’їзд із траси «Одеса-Київ». Закінчуються роботи по встановленню знаку княгині Ользі на житомирському напрямку. Висота цієї композиції – 18 метрів. Нині тривають роботи з облаштування території навколо знаку. А в Солом’янському районі столиці зовсім скоро можна буде побачити засновників Києва – композицію «Кий, Щек, Хорив та сестра їхня Либідь».

Як зазначив Віталій Кличко, всі знаки виконані в одному стилі. Родзинкою стане особлива підсвітка, якою оздоблять нові в’їзні знаки столиці. Також мер підкреслив, що у кожному великому європейському місті є свої символи.

«У Берліні – ведмідь на всіх в’їздах. Заїжджаєш у Бремен – бачиш «Бременських музикантів». У Києва так багато легендарних символів. А коли заїжджаємо в місто, бачимо тільки маленьку табличку, – зазначив Віталій Кличко. – Вибачайте, але це столиця, багатомільйонне місто. І тому я дав завдання архітекторам розробити знаки, які символізуватимуть велику силу Києва», – підкреслив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]