Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

17 громадян виявили бажання стати членами поліцейської комісії

30 травня 2016 року

17 громадян виявили бажання стати членами поліцейської комісії

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань дотримання законності, правопорядку та запобігання корупції депутати розглянули заяви від громадян, які виявили бажання стати членами поліцейської комісії Головного управління національної поліції у місті Києві.

До складу поліцейської комісії, відповідно до Закону України “Про Національну поліцію” мають входити, крім спеціалізованих фахівців, два представники громадськості, які обрані міською радою з числа претендентів. Відповідні особи повинні мати бездоганну репутацію, високі професійні та моральні якості, суспільний авторитет, а також постійно проживати в Києві.

Загалом до профільної комісії надійшло 17 заявок від осіб, які виявили бажання бути членами поліцейської комісії, з них попередньо було відібрано 7 кандидатів. Це адвокати, юрист, громадські діячі, інженер, машиніст метрополітену та навіть колишній правоохоронець.

“З усіх кандидатів ми маємо обрати двох. Це повинні бути люди з досвідом громадської роботи й бажано, аби вони не мали досвіду в правоохоронних органах. Тобто ми хочемо побачити в цій комісії людей незалежних і неупереджених. Також ці особи не зобов'язані бути адвокатами, правознавцями чи мати юридичну освіту. Головне, щоб вони були віддані своїй справі й мали вільний час, аби гарно виконувати обов'язки члена поліцейської комісії. Зокрема вони мають здійснювати об'єктивне оцінювання професійного рівня та особистих якостей поліцейських, аналізувати їхню відповідність займаній посаді та службову перспективу”, — зазначає голова профільної комісії Олег Бондарчук.

Визначитися із представниками поліцейської комісії Головного управління національної поліції у місті Києві постійна комісія повинна до наступного засідання. Після цього кандидатів мають затвердити на пленарному засіданні Київради.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]