Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

29 петицій до міської влади набрали більше десяти тисяч голосів

10 червня 2016 року

29 петицій до міської влади набрали більше десяти тисяч голосів

Сайт електронних петицій Київської міської ради почав роботу 1 листопада 2015 року. З того часу було зареєстровано 3526 звернень громадян. Із них 29 набрали більш ніж 10000 голосів на підтримку і були прийняті до розгляду київською міською владою. Загалом зафіксовано понад 1,279 млн голосів на підтримку електронних петицій.

Протягом останнього місяця було підтримано два електронних звернення. Перше “Щодо запровадження обов’язкової системи штрафів за неприбирання собачих відходів на вулицях” було направлено на розгляд постійної комісії Київської міської ради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу. Депутати профільної комісії підтримали петицію в частині обов'язкового виконання вже прийнятих законодавчих та нормативних актів стосовно цієї проблеми.

Друга петиція стосується заборони проведення “КиївПрайд-2016”. Її мають розглянути 4 постійні комісії Київради: з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків; з питань регламенту та депутатської етики; з питань дотримання законності, правопорядку та запобіганню корупції, а також з питань культури, туризму та інформаційної політики.

Загалом, найбільш актуальними питаннями, що турбують киян у зверненнях до міської влади є “Транспорт” (біля третини усіх зареєстрованих на сайті петицій) і “Благоустрій та довкілля міста”. Суттєвим показником стурбованості киян щодо окремих питань та актуальності їх у суспільстві є швидкість, з якою електронні петиції набирають необхідну кількість голосів.

Протягом семи місяців функціонування сервісу, на сайті петицій було зареєстровано більш, ніж 313 тисяч користувачів, 54,4% з яких є жінками і 45,6% – чоловіки. Найбільш активна частина користувачів сайту – це жінки віком від 25 до 34 років, і чоловіки від 35 до 44 років.

Заступник міського голови - секретар Київради Володимир Прокопів зазначає, що команда підтримки ресурсу петицій до Київської міської ради регулярно здійснює моніторинг результатів голосувань щодо відсутності фальсифікацій. За підсумками аналізу іноді трапляються факти “накруток” голосів. Для цього несумлінні громадяни застосовують масове голосування з тимчасових електронних адрес, можуть голосувати з одних і тих же IP адрес чи голосувати протягом короткого проміжку часу з однієї й тієї ж версії браузера, до того ж рідко поширеної. Трапляються випадки, коли всі три ознаки трапляються одночасно, що не залишає сумнівів у цілеспрямованій фальсифікації голосів на підтримку петиції та бажанні викривити результати голосування.

“Наразі розробляється нова версія програмного забезпечення електронних петицій, яка дозволить перевіряти валідність голосів з використанням мобільних телефонів за допомогою СМС та здійснювати посилену верифікацію з використанням BankID, електронного цифрового підпису, картки киянина. Використання модифікованих засобів авторизації дозволить ускладнити можливості фальсифікацій та краще персоніфікувати результати голосування на підтримку петицій”, — зазначив секретар Київради Володимир Прокопів.

Стан розгляду електронних петицій:

Назва петиції

Кількість днів голосування (з 90 днів)

Дії міської влади

За проведення збору підписів громади міста Київ щодо переведення Києво-Печерської лаври з Московського у Київський патріархат.

2

Відхилено

За проведення збору підписів громади міста Київ щодо збереження Києво-Печерської Лаври у підпорядкуванні

3

Відхилено

Повернути землю Скверу Небесної сотні киянам

4

Наразі КМДА спільно з прокуратурою в судовому порядку намагаються повернути ділянку у власність територіальної громади міста Києва

Про збір підписів киян, щодо недопущення переведення Києво-Печерської Лаври до Київського Патріархату

5

Відхилено

Заборонити проведення КиївПрайд-2016 та гей-параду у Києві 12-го червня

6

Прийнято до розгляду

        1. Продовжити зимові канікули 2016 року на час великих морозів

12

Відхилено

Прибирати зовнішню рекламу в центральній та історичній частині міста

13

При Департаменті містобудування та архітектури виконавчого органу Київради (КМДА) створено робочу групу із залученням фахівців структурних підрозділів та комунальних підприємств з метою напрацювання змін та доповнень до Концепції розвитку зовнішньої реклами в місті Києві, затвердженої рішенням Київської міської ради від 26.01.2012 №20/7357, та розробки нового Порядку розміщення зовнішньої реклами в місті Києві.

        1. Закрити чи переформатувати пташиний ринок у Києві

 

15

Створено консультативно-експертну групу по напрацюванню дорожньої карти по переформатуванню зооринку із залученням представників від постійної комісії Київради з питань екологічної політики, управління ветеринарної медицини, адміністрації ринку, громадськості. Доручено дирекції ринку ТОВ «Куренівській» представити план благоустрою ринку, враховуючи специфіку торгівлі та розглянути можливість будівництва критого приміщення для організації торгівлі.

Безкоштовний проїзд для студентів у громадському транспорті

17

Відхилено. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України, для студентів денної форми навчання вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації та учнів професійно-технічних навчальних закладів денної форми навчання незалежно від форми власності встановлюється пільговий проїзд у міському пасажирському транспорті (метрополітені, автобусі, тролейбусі, трамваї, фунікулері та міській електричці) в розмірі половини вартості квитка. Таким чином, питання наразі врегульовано в межах існуючого законодавства, тому не вбачається за доцільне його винесення на розгляд сесії Київради.

Зробити яскраве освітлення пішохідних переходів у темну пору доби

20

У міському бюджеті передбачені кошти на реалізацію в поточному році проекту будівництва мереж зовнішнього освітлення на нерегульованих пішохідних переходах. Департамент транспортної інфраструктури виконавчого органу Київради готує перелік адрес, де необхідно виконати роботи з освітлення пішохідних переходів

        1. Нічні маршрути по місту Київ

 

26

Розроблено 4 тестових нічних маршрути громадського транспорту:
-
131 «Європейська площа - залізничний вокзал – Біличі»;

- №133 «Залізничний вокзал – станція метро «Лук'янівська» - житловий масив Виноградар»;
- №136 «Кадетський гай - залізничний вокзал – житловий масив Троєщина»;
- №137 «Залізничний вокзал – житловий масив Позняки - житловий масив Осокорки - житловий масив Харківський»

        1. Табло метрополітену має інформувати про час очікування до наступного потягу, а не навпаки

 

26

Відхилено

Ландшафтний природний парк замість забудови південних Осокорків

31

Працює робоча група

        1. Зменшення ціни на проїзд в метро, трамваї, тролейбусі та автобусі для студентів

 

33

Відхилено

Унеможливити знищення історичних пам'яток в місті Києві

36

Працює робоча група з метою напрацювання рішення для розв’язання юридичних колізій щодо створення публічної бази даних інвентаризації об’єктів культурної спадщини. Розглядається можливість створення окремого структурного підрозділу – Департаменту охорони культурної спадщини виконавчого органу Київради (КМДА)

Прискорення будівництва нового муніципального притулку у Києві

39

Профільна комісія ухвалила рішення звернутися до Міністерства екології та природних ресурсів України з проханням здійснити фінансування проекту будівництва нового притулку для тварин по вул. Автопарковій у Дарницькому районі за рахунок коштів державного бюджету

Введення мораторію на забудову території, прилеглої до меж національного парку Голосіївський

42

Створено робочу групу, розгляд триває

Щодо знесення малих архітектурних форм (МАФів) біля станцій метро та у підземних переходах міста Києва

42

Створено робочу групу, розгляд триває

Визнати долину русла річки Либідь зоною екологічного лиха та розпочати вживання невідкладних заходів із відновлення екосистеми річки Либідь та навколишньої території

46

Організовується інвестиційний конкурс щодо впровадження проекту ревіталізації річки Либідь та ініційовано розроблення цільової програми з благоустрою та екологічного оздоровлення басейну річки Либідь

        1. Зменшити кількість зовнішньої реклами на 50%

48

Вносяться зміни та доповнення до Концепції розвитку зовнішньої реклами у місті Києві. Також зробляється комплексна схема обмежень розміщення об’єктів зовнішньої реклами та схем розташування реклами по вулицях.

Зупинити будівництво в парку «Юність» на Борщагівці

48

Перевіряються факти, викладені в петиції та в разі виявлення незаконного будівництва міська влада звернеться до Головного управління Національної поліції у м. Києві щодо зупинення такого будівництва. Напрацьовується проект рішення щодо розірвання договору оренди відповідної земельної ділянки.

Зробити Київ дружнім та безбар’єрним для всіх категорій громадян

49

Розроблено проект рішення Київради «Про затвердження Комплексної програми реалізації містобудівної політики на 2016-2018 роки», де заплановано відпрацювання заходів зі створення безбар’єрного середовища, в короткостроковій перспективі в центральній частині міста. Ці заходи включають в себе як розробку концептуальних рішень, так і конкретних проектів з реконструкції тротуарів та доріг, облаштування пандусів в громадських спорудах, влаштування додаткових наземних пішохідних переходів, установку спеціальних світлофорів, обладнаних звуковим обладнанням, створення спеціальної навігації для маломобільних груп населення.

        1. Автомати для збору батарейок, енергозберігаючих ламп, ртутних градусників, пластикових пляшок

49

Департаментам житлово-комунальної інфраструктури та суспільних комунікацій виконавчого органу Київради (КМДА), а також комунальному підприємству «Київкомунсервіс» доручено розробити Концепцію збору батарейок, енергозберігаючих ламп, ртутних градусників, пластикових пляшок. КП «Київкомунсервіс» придбало спеціальний контейнер. Передбачається, що аналогічні мають бути встановлені по всьому місту. Поки за браком коштів реалізація призупинена

Заборонити та викорінити торгівлю у підземних переходах, метрополітені, зупинках громадського транспорту

51

Працює робоча група. Запропоновано встановити відеонагляд у підземних переходах міста за рахунок підприємців з виходом на патрульну поліцію. Департаменту містобудування та архітектури виконавчого органу Київради (КМДА) передбачити при розробці детальних планів територій міста відповідну кількість торговельних площ, яку можна буде запропонувати підприємцям для перенесення своєї діяльності.

Прийняття Закону про роздільний збір побутових відходів в Києві та Київській області

54

ухвалено рішення звернутися до профільного комітету Верховної Ради України з пропозицією про підтримку цієї електронної петиції та проханням прискорити ухвалення закону та низки законопроектів, які вже зареєстровані у Верховній Раді України

Відмова від маршруток, перехід на автобуси і електротранспорт. Введення «єдиного квитка» в місті Києві

67

Проводиться робота по створенню єдиної загальноміської автоматизованої системи оплати проїзду та обліку пасажирів та по реалізації пропозицій експертів Світового банку щодо оптимізації та розвитку транспортної схеми міста Києва. Впровадження АСОП планується на кінець 2016 – початок 2017 років. Елементи системи вже зараз працюють на окремих ділянках, наприклад Борщагівська та Троєщинська лінії швидкісного трамваю. Крім того, на Київському фунікулері та на Борщагівській лінії швидкісного трамваю впроваджено сплату за проїзд безконтактними картками «MasterCard».

Заборона використання и продажу одноразових поліетиленових пакетів

84

Готується проект рішення «Про звернення Київської міської ради до Верховної Ради України щодо прискорення прийняття Закону України «Про обмеження виробництва, використання, ввезення і розповсюдження полімерних пакетів».

Запровадити обов'язкову систему штрафів за неприбирання собачих відходів на вулиці

85

Розгляд триває. Профільна комісія підтримала петицію в частині обов'язкового виконання вже прийнятих законодавчих та нормативних актів стосовно цієї проблеми

Назавжди заборонити законом: вирубку лісів, парків, знищення скверів та унеможливити зменшення зелених зон в м. Києві.

88

Напрацьовано проект рішення «Про введення мораторію на вирубку зелених насаджень у межах природно-заповідного фонду міста Києва». Постійна комісія Київради з питань екологічної політики його підтримала. Проект рішення найближчим часом буде внесено на розгляд сесії Київської міської ради.

 

 

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]