Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Бухгалтерський облік комунальних підприємств можуть відкрити для громадськості

09 червня 2017 року, 15:16

Київська міська державна адміністрація готова повністю відкрити бухгалтерський облік у комунальних підприємствах. Про це заявив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс у рамках Міжнародної конференції «Внутрішній контроль, питання боротьби з корупцією та шахрайством», яку організовує Інститут внутрішніх аудиторів України.

«У нас відкритий бюджет, Громадський бюджет, а на порталі «Київаудит» можна знайти всю фінансову інформацію про будь-яке комунальне підприємство столиці. Ми відкрили б і більше, але поки не можемо це зробити через законодавчі обмеження. Тож, як буде воля нардепів, ми одразу ж відкриємо її», – підкреслив Геннадій Пліс.

За його словами, КМДА уже зробила більшість тих кроків до прозорості, які від неї очікує громадськість.

«Ми тісно співпрацюємо з Антикорупційним бюро та окремими громадськими організаціями, залучаємо активістів до міських проектів та управління справами. Адже всі ми маємо спільну мету – якісне і комфортне життя у місті. І, повірте, до цього докладати зусилля має не лише влада, але й, не меншою мірою, активні громадяни. Мені приємно, що Київ і рейтингово, і фактично може бути прикладом цього для інших міст у країні. Але, безумовно, ми ще маємо до чого рости, і ми ростемо», – підсумував Геннадій Пліс.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]