Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Бюджетна комісія підтримала Рамкову антикорупційну програму

26 липня 2016 року

Бюджетна комісія підтримала Рамкову антикорупційну програму

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку депутати погодили проект рішення “Про затвердження Рамкової антикорупційної програми для міста Києва”.

Відповідна Рамкова програма об'єднує в собі стратегії, стандарти реформування, вимоги законодавства та новітні підходи міжнародних організацій до боротьби з корупцією, на базі яких буде розроблено антикорупційну програму Київської міської ради та виконавчого органу Київради (КМДА). Загалом документ містить як ідеологію, так і методологію боротьби з корупцією.

“Програма сприятиме істотному зниженню корупції в столиці. Основне її завдання — напрацювання єдиного алгоритму боротьби з корупцією, якого дотримуватимуться усі гілки влади. Мета, яку ми переслідуємо – спростити адміністративні процедури, впровадити механізм внутрішнього і зовнішнього контролю, а відтак, збільшити довіру громадян до бізнесу і влади. Разом з тим, ухвалення програми забезпечить зниження корупційних ризиків на всіх стадіях закупівель за кошти місцевого бюджету і створить механізми упередження корупційних ризиків в рамках бюджетного процесу”, — наголосив голова комісії з питань бюджету Андрій Странніков.

У рамках реалізації Рамкової програми буде розроблено порядок звітування виборних осіб, органів місцевого самоврядування та виконавчих органів міста Києва перед територіальною громадою міста, включно зі змістовними вимогами до різних типів таких звітів.

“У програмі передбачено, що всі дані, які стосуються діяльності міської влади, мають бути відкриті, якщо це не обмежено спеціальними законами. Є окрема частина, присвячена звітності щодо цільових міських програм. Програма передбачає залучення громадськості на всіх етапах формування цільових програм. Рамкова антикорупційна програма – це перший випадок, коли документ такого рівня розроблявся не лише працівниками КМДА, але і із залученням великої кількості експертів, у тому числі з “Реанімаційного Пакету Реформ” для Києва, Transparency International Україна, GIZ в Україні”, — розповів секретар постійної комісії з питань бюджету Георгій Ясинський.

Даний документ не є міською цільовою програмою чи програмою соціально-економічного розвитку, порядок прийняття яких чітко визначено нормативними документами. Це лише дороговказ, на підставі якого Київрада, структурні підрозділи виконавчого органу, райдержадміністрації, підприємства, установи та організації комунальної форми власності повинні розробити та затвердити антикорупційні програми на виконання Закону України “Про запобігання корупції”.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]