Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Депутати хочуть розширити перелік ГО, яким надається фінансова підтримка з міського бюджету

14 червня 2016 року

Депутати хочуть розширити перелік ГО, яким надається фінансова підтримка з міського бюджету

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку депутати погодили внесення змін до міської цільової програми “Соціальне партнерство” на 2016-2018 роки та порядку відбору організацій для надання фінансової підтримки з бюджету міста Києва, затверджених рішенням Київради від 11 лютого 2016 року №89/89.

Відповідні зміни передбачають внести до Порядку відбору громадських організацій, яким надається фінансова підтримка з міського бюджету, Центр захисту дітей “Наші діти” та благодійну організацію “Фонд “Асперн”.

Проектом рішення пропонується збільшити загальний обсяг фінансування програми “Соціальне партнерство” на 2016-2018 на 3,9 млн грн. Бюджетні кошти, які надаватимуться відповідним організаціям можуть бути використані на оплату оренди землі та комунальних послуг.

Центр захисту дітей “Наші діти” функціонує у столиці з 2007 року як інноваційний проект із захисту прав дітей, які потрапили у складні життєві обставини. Центр співпрацює з міськими соціальними службами, і надає комплексну соціальну, психологічну, педагогічну, медичну та інші види допомоги на стаціонарній основі дітям, які її потребують. Упродовж 2015 року у Центрі перебували 73 дитини шкільного й дошкільного віку. Маючи статус неприбуткової установи, Центр “Наші діти” не може одержувати прибуток, і відповідно позбавлений можливості своєчасно сплачувати комунальні послуги.

У Дарницькому районі столиці функціонує “Фонд “Асперн”, за сприяння якого відкрито гуртожиток, де тимчасово можуть проживати діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування; створено центр соціально-психологічної реабілітації дітей, відкрито заклад допрофесійної підготовки та професійної орієнтації найбільш соціально вразливих груп дітей та молоді. Як і Центр “Наші діти”, “Фонд “Асперн” має статус неприбуткової установи, не може одержувати прибуток, і відповідно позбавлений можливості своєчасно сплачувати комунальні послуги.

Аби підтримувати громадські та благодійні організації, діяльність яких спрямована на вирішення актуальних питань соціального захисту окремих категорій населення, зокрема дітей, і пропонується внести зміни до міської цільової програми “Соціальне партнерство” на 2016-2018 роки.

Відповідний проект рішення має також погодити постійна комісія Київради з питань охорони здоров'я та соціального захисту.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]