Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Депутати Київради звернуться до Президента України щодо судового процесу по райрадам

09 лютого 2016 року

Депутати Київради звернуться до Президента України щодо судового процесу по райрадам

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків було підтримано проект звернення депутатів Київради до Президента України щодо права територіальної громади м. Києва здійснювати місцеве самоврядування через районні в місті Києві ради та їх виконавчі органи.

“У час, коли наша країна переживає доленосні часи демократичних реформ, побудованих на принципах децентралізації та субсидіарності, надання прав і повноважень місцевим громадам — це не просто чергова політична кампанія, а революційний крок на шляху становлення демократичного суспільства. У столиці місцеві громади завжди були рушійною силою позитивних змін , і столичні депутати завжди послідовно відстоювали відновлення районних рад як ефективного представницького органу місцевої спільноти”, - зазначив член постійної комісії Київради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків Сергій Гусовський.

Депутати профільної комісії також підтримали можливість долучення Київради до судового процесу по райрадам в якості третьої сторони.

Проект рішення про звернення депутатів Київради до Президента України підтримали голови всіх 5 фракцій, представлених у Київраді (“Єдність”, “Солідарність”, “Об'єднання “Самопоміч”, “Всеукраїнське об'єднання “Свобода”, “Всеукраїнське об'єднання “Батьківщина”).

На президії Київради було узгоджено питання щодо включення до порядку денного пленарного засідання I сесії Київської міської ради VIII скликання 11 лютого 2016 року, як невідкладне.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]