Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Депутати вшанували хвилиною мовчання жертв Бабиного Яру

29 вересня 2016 року

Депутати вшанували хвилиною мовчання жертв Бабиного Яру

Сьогодні за ініціативою заступника міського голови — секретаря Київради Володимира Прокопіва, депутати Київської міської ради перед початком пленарного засідання, вшанували хвилиною мовчання жертв масових вбивств у Бабиному Яру.

“Cьогодні ми згадуємо страшну трагедію, яка сталася 75 років тому. Лише за два дні, 29 та 30 вересня 1941 року, у Бабиному Яру нацисти розстріляли майже 34 тисячі киян.
На відміну від газових пічок Освенцима, масові розстріли в Бабиному Яру не закріпились у колективній свідомості. І так не має бути, бо ця трагедія була не меншою. Бабин Яр – це не помилка минулого. Це злочин. Жорстокий, нелюдський. І ми повинні згадувати про нього не тільки сьогодні, а пам’ятати завжди”, - наголосив Володимир Прокопів.

За офіційними даними, було розстріляно близько 150 тисяч людей, дві третини з яких становили євреї. Також жертвами розстрілів стали роми, радянські військовополонені, члени підпілля, представники Організації українських націоналістів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]