Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Депутати затвердили цільову програму “Столична культура 2016-2018”

14 квітня 2016 року

Депутати затвердили цільову програму “Столична культура 2016-2018”

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати затвердили Комплексну міську цільову програму «Столична культура 2016-2018».

Загальний обсяг фінансування Програми на три роки становить 3,2 млрд грн (з них 2,5 млрд грн — видатки із міського бюджету, решту 700 млн грн залучатимуть з інших джерел).

Програма складається з чотирьох великих розділів:

1) «Київ мистецький» — фінансування складає 2,8 млрд грн. Передбачено видатки на культурно-мистецькі заходи, популяризацію та забезпечення функціонування театрів, кінотеатрів, концертних організацій, розвиток бібліотечної мережі та мистецької освіти, проведення міжнародних культурних фестивалів та благодійних концертів.

2) «Київ етнічний» — видатки складають 1,5 млн грн. Ці кошти планують спрямувати на сприяння діяльності національно-культурних товариств національних меншин, співпрацю із закордонним українством, підтримку друкованих видань за пропозиціями національно-культурних товариств та інформаційне забезпечення.

3) «Київ духовний» — 1,6 млн грн підуть на сприяння діяльності релігійних організацій столиці, загальноміські заходи із відзначення релігійно-суспільних свят українського народу, науково-просвітницьку роботу та інформаційне забезпечення.

4) «Київ історичний» — заплановано фінансування в сумі 421,4 млн грн. За найближчих три роки передбачено реставрацію Михайлівського Золотоверхого монастиря, дзвіниці церкви Покрови Пресвятої Богородиці, будинок, в якому мешкав Врубель, пам'ятник княгині Ользі, пам'ятник Григорія Сковороди тощо. Також в рамках програми буде проведено грошову оцінку пам'яток культурної спадщини та продовження проведення паспортизації. Окрім того передбачено розвиток музейної експозиції Державного історико-архітектурного заповідника “Стародавній Київ” та створення Першого підземного археологічного музею з автентичними залишками культурного шару Подолу IX-XVIII ст. й інтерактивне наповнення експозиції за світовими прикладами. Документом передбачено залучення приватних інвестицій для модернізації та ремонту закладів культури та архітектурних пам'яток.

Головна мета програми — створення в столиці необхідних умов для розвитку культури, збереження культурної спадщини, підтримка розвитку етнічної, культурної, мовної та релігійної самобутності, а також реалізація нових мистецьких проектів та заходів.

Програма пройшла обговорення з громадськістю та представниками театрально-видовищних закладів. Її підтримали 94 депутати.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]