Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

ДПТ Биківні не передбачає вирубку 200 га лісу — В.Бондаренко

20 січня 2016 року

ДПТ Биківні не передбачає вирубку 200 га лісу — В.Бондаренко

Сьогодні на засіданні Погоджувальної комісії з вирішення спірних питань по детальному плану території с. Биківня у Деснянському районі члени ПК погодили висновок, за результатами своєї двотижневої роботи.

Первинно проект детального плану території Биківні охоплював 416 га, тобто - всю територію селища. Проте, після врахування зауважень та пропозицій від громадськості, висловлених під час обговорення проекту, площу, яку охоплює ДПТ, зменшено більше, ніж удвічі — до 176 га.

Під нове будівництво запроектовано лише 34 га, з них 21,5 га - для осіб пільгових категорій. Згідно з проектом погодженого ДПТ, у Биківні виділені 92 земельні ділянки для сімей загиблих бійців-учасників АТО, 22 ділянки – для сімей Героїв Небесної Сотні, 17 ділянок – для воїнів-афганців та 22 ділянки для паралімпійців – чемпіонів та призерів ХХХ літніх Олімпійських та ХІV Паралімпійських Ігор.

“У детальному плані території селища Биківня не передбачається вирубка 200 га Биківнянського лісу. Багатоповерхового будівництва на цих територіях не буде, крім житлового комплексу “Лісова казка”, який вже будується. Нове будівництво обмежене 4-ма поверхами. Реконструкція обмежена 5-ма поверхами і буде відбуватися із суворим дотриманням чинного законодавства України і права мешканців будуть захищені”, - запевнив голова погоджувальної комісії, керівник апарату виконавчого органу Київради (КМДА) Володимир Бондаренко.

Окрім того, ДПТ Биківні передбачає будівництво амбулаторії сімейного лікаря та ветеринарної клініки, зведення сучасного відділення зв'язку УДППЗ “Укрпошта”, бібліотеки, центрів дитячої творчості та дозвілля. На другу чергу ДПТ (до 20 років) заплановано будівництво поліклініки із підстанцією невідкладної допомоги — йдеться у висновку.

З детальним висновком Погоджувальної комісії з вирішення спірних питань по ДПТ Биківні мають ознайомитися місцеві мешканці. Після цього його розглядатиме постійна комісія Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]