Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Ганна Старостенко: «У Києві має бути нульова терпимість до проявів насилля до дітей»

27 квітня 2016 року, 13:01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сьогодні, 27 квітня, у столиці відкрилася перша міжнародна науково-практична конференції «Сучасна сім’я. Профілактика ризикованої поведінки», організована Київським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у партнерстві з Українським фондом «Благополуччя дітей».

Як зазначила заступник голови КМДА Ганна Старостенко, яка відкрила конференцію, міська влада зацікавлена у співпраці столичних центрів соціальних служб з вітчизняними та міжнародними громадськими організаціями для подолання проблеми насильства над дітьми.

«У нинішньому досить жорстокому суспільстві одним із пріоритетів гуманітарної політики міської влади є раннє виявлення та попередження випадків насильства над дітьми у сім’ї та в навчальних закладах. Ми акцентуємо свою діяльність саме на превентивних заходах, що мають на меті створити безпечне середовище для дітей, а саме: убезпечити їх від проявів жорстокості та насилля з боку один одного, а також з боку дорослих», – підкреслила Ганна Старостенко.

Заступник голови КМДА наголосила на неприпустимості неетичної поведінки вчителів, саме тому в роботу конференції залучені педагоги та дитячі психологи, що допоможе відпрацювати оптимальний алгоритм дій із виявлення можливих випадків насилля в сім’ї та поза її межами», – підкреслила Ганна Старостенко.

У рамках конференції відбудеться близько 20 майстер класів за різними напрямами. Також українські та європейські фахівці спільно з спеціалістами з соціальної роботи Києва обговорюватимуть питання вдосконалення роботи з дітьми та батьками, впровадження профілактичних заходів, орієнтованих на посилення потенціалу сім’ї та формування навичок безпечної поведінки та соціальних цінностей.

Крім того, у фокусі роботи конференції – профілактичні програми, що впроваджуються в навчальних закладах та під час роботи з сім’ями фахівцями соціальної сфери і громадських організацій.

Конференція триватиме два дні – 27 та 28 квітня – та залучить до роботи понад 200 осіб з числа соціальних працівників та освітян столиці.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]