Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Капітальний ремонт мереж зовнішнього освітлення у сквері та на вул. Прорізній завершено

29 листопада 2016 року, 15:42

У Києві завершено роботи з капітального ремонту мережі зовнішнього освітлення у сквері та на вул. Прорізній. Про це повідомили у КП «Київміськсвітло».

Так, у рамках капітального ремонту мережі зовнішнього освітлення в обох частинах скверу бригадою фахівців повністю демонтовано застарілу зношену мережу та прокладено кабельну каналізацію, у якій проходять оновлені кабелі живлення. Такі роботи відбуваються для кращої функціональності мережі зовнішнього освітлення у цілому.

«Зовнішнє освітлення столиці – один із головних атрибутів міського благоустрою при створенні безпечних умов пересування містом у вечірній та нічний час. Програмою соціального та економічного розвитку міста Києва на 2017 рік перебачено близько 200 мільйонів гривень на відновлення зовнішнього освітлення міста. Встановлення енергозберігаючих світлодіодних ламп дасть змогу економити близько 60% розрахованого бюджету. Це, значною мірою, економія не лише для підприємства, а й для усього міста, особливо, враховуючи нинішню тенденцію до збільшення тарифів», – зазначив директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергій Майзель.

Окрім того, працівниками комунального підприємства встановлено опори з декоративними світильниками. Наразі сквер освітлюють 47 нових паркових ліхтарів, сучасний дизайн яких гармонує із вишуканим стилем архітектурного ансамблю історичної частини міста.

Роботи з капітального ремонту проведено і на вулиці Прорізній. Працівниками КП «Київміськсвітло» повністю замінено кабелі живлення, демонтовано старі опори, які були не придатні до подальшої експлуатації, і замінено на нові – оцинковані металеві. Вони більш стійкі до корозії, а тому не потребують постійного захисту. Також повністю відновлено тросову мережу.

Загалом на вулиці Прорізній встановлено 15 опор, 19 світильників та 37 світильників на тросах.

Нагадаємо, востаннє капітальний ремонт мережі зовнішнього освітлення на вищевказаних ділянках проводився у 80-х роках минулого століття.

«Усі роботи з капітального ремонту мережі зовнішнього освітлення виконано з використанням сучасних технологій. Тепер, завдяки модернізації зовнішнього освітлення у сквері та на вулиці Прорізній встановлено сучасне, енергозберігаюче, а головне екологічне зовнішнє освітлення. Окрім того, покращено її функціональність та естетичний вигляд загалом», – повідомив директор КП «Київміськсвітло» Андрій Хричов.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]