Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ на практиці застосовує досвід Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи у сфері етики

21 червня 2016 року

Київ на практиці застосовує досвід Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи у сфері етики

Робота депутатів Київської міської ради стала більш прозорою та відкритою. Зокрема, міські обранці на засіданнях самостійно оголошують про конфлікт інтересів, і це вже не прецедент, а закономірність. На цьому під час відкриття семінару, організованого Конгресом місцевих та регіональних влад Ради Європи “Місцева громадська етика: від бачення до дії” наголосив заступник міського голови — секретар Київради Володимир Прокопів. Він також повідомив що за даними незалежних моніторингових видань, цьогоріч проблеми із декларацією виникли тільки у 6 депутатів із 120-ти, і це безперечно успіх. За словами Володимира Прокопіва, помітного прогресу в дотриманні публічної етики вдалося досягти завдяки плідній співпраці київської міської влади із Конгресом місцевих та регіональних влад Ради Європи.

Рада Європи (логотип організації)

“Організація, як розробник головних Кодексів етики, що лягли в основу місцевої політики у багатьох країнах Європи, може дати нам точні орієнтири в нинішніх умовах децентралізації. Ми це розуміємо та цінуємо. Ваші практичні поради для нас дуже корисні і ми уже їх втілюємо в життя. Наразі нам необхідно випрацювати, так звану, етичну інфраструктуру депутатської діяльності. У нас вже є удосконалений Регламент діяльності Київради, який, сподіваюся, проголосуємо найближчим часом, також працюємо над покращенням Кодексу поведінки депутатів”, — зазначив секретар Київради Володимир Прокопів.

Він також зауважив, що наразі одним із головних завдань для місцевої влади є імплементація вищих етичних стандартів у політиці та вирішення проблем під час реалізації місцевих ініціатив. Адже у період динамічного громадського життя суспільство не може собі дозволити покладатися лише на моральне поводження депутатів, треба працювати над створенням дієвих засобів підтримки етики та інституційних перешкод зловживання владою.

Семінар Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи. Київ, 21 червня, 2016 р.

Семінар у Києві проходитиме протягом трьох днів, і завершиться 23 червня. Його метою є підвищення рівня інформованості та готовності міських голів до вдосконалення етичної політики і прозорості під час повсякденної діяльності. Під час окремих сесійних майданчиків члени Конгресу розкажуть про свій досвід стосовно важливості побудови довіри та спільних цінностей між міськими головами та жителями з метою підвищення прозорості та подолання корупції. Також планується обговорити пріоритетні для України цілі та можливості ближчого співробітництва місцевої влади України та її партнерів у країнах-членах Ради Європи.

Учасниками семінару є представники уряду та місцевої влади в Україні, члени Конгресу місцевих та регіональних влад та представники асоціацій місцевих та регіональних влад Ради Європи.

Семінар Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи. Київ, 21 червня, 2016 р.

Переглянути фотогалерею: Семінар Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]