Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ отримав можливість стати справжньою культурною столицею Європи – Ганна Старостенко

15 листопада 2016 року, 13:25

Із метою залучення закладів культури столиці, творчих спілок і громадських культурологічних організацій міська влада Києва організувала навчальний семінар «Креативний Київ», під час якого були обговорені можливості та умови отримання підтримки закладів культури за програмою ЄС «Креативна Європа». Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко під час вступного слова.

«У рамках цього заходу ми прагнемо ознайомити наші заклади культури, творчі спілки та культурологічні громадські організації із механізмами співпраці та формами участі в програмі ЄС «Креативна Європа» – одним із найбільших проектів Європейської Комісії у сфері культури, аудіовізуальних і креативних індустрій. Адже для нас надзвичайно важливо посилити присутність української культури в європейській спільноті», – повідомила Ганна Старостенко.

Програма «Креативна Європа» спрямована на підтримку культурного, креативного та аудіовізуального секторів і складається з двох підпрограм: «Культура» та «Медіа». З 2014 до 2020 року на підтримку проектів планується виділити 1,46 мільярда євро.

Зазначимо, що проектні заявки на одержання фінансування з бюджету програми можуть подавати виключно юридичні особи, зареєстровані згідно зі встановленою процедурою на Порталі учасника Виконавчої агенції Європейської Комісії із питань освіти, культури та аудіовізуальних питань: http://eacea.ec.europa.eu/creative-europe_en.

Заявки подаються учасниками самостійно через відповідні онлайн-форми, доступні на Порталі, без посередництва національного Бюро програми «Креативна Європа». За допомогою Порталу організація надає про себе правову і фінансову інформацію, завантажує документи, заповнює і подає заявки, а також одержує ідентифікаційний код для участі в усіх програмах, які реалізуються Виконавчою агенцією. Програма «Креативна Європа» підтримує міжнародний обмін та співробітництво. Головним критерієм для відбору заявок є міжнаціональна співпраця в рамках проекту, тобто його реалізація спільно з партнерськими організаціями в інших європейських країнах. Інформація щодо оголошення нових конкурсів, термінів та умов подачі заявок також доступна на Порталі.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]