Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада має намір звернутися до парламенту щодо врегулювання розміщення тимчасових кемпінгів



13 січня 2017 року

Київрада має намір звернутися до парламенту щодо врегулювання розміщення тимчасових кемпінгів



Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань культури, туризму та інформаційної політики депутати погодили проект рішення про звернення до Верховної ради України щодо розробки єдиних правил розміщення тимчасових кемпінгів, наметових таборів та окремих наметів, пересувних будинків, трейлерів у межах населених пунктів та прилеглої до них ландшафтно-рекреаційної території.

“Практика регулювання розміщення кемпінгів - норма для всіх цивілізованих країн, незалежно від того, проводяться у них міжнародні спортивні змагання, пісенні конкурси - чи ні. Напередодні Євробачення питання для Києва більш ніж актуальне.  Розробку норм і правил Київрада повинна довірити державі, оскільки ця проблематика поза компетенцією міської влади”, - зазначає суб'єкт подання відповідного рішення депутат Київради Олександр Пабат.

У тексті звернення зазначається, що Україна має всі передумови для інтенсивного розвитку внутрішнього та іноземного туризму. Водночас, проведення окремих масових туристично привабливих заходів, як “Євробачення -2005” чи Чемпіонат Європи з футболу-2012, виявили низку організаційних негараздів.

Зокрема неконтрольоване, стихійне розміщення тимчасових кемпінгів, наметових таборів та інших подібних пересувних споруд та засобів. Тривале перебування цих об'єктів на одному місці призводить до засмічення території, псування зелених насаджень, порушення громадського порядку.Також відповідні об'єкти уникають спати туристичного збору та орендної плати.

Аби врегулювати ці питання, і розроблено відповідне звернення до Верховної ради України.

Проект рішення мають також розглянути на пленарному засіданні Київради.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]