Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада ухвалила бюджет столиці на 2024 рік – Микола Поворозник

14 грудня 2023 року, 18:31

Депутати Київради ухвалили бюджет столиці на 2024 рік, рішення підтримали 80 депутатів. Доходи бюджету Києва на наступний рік запланували в сумі понад 72,6 млрд грн, видатки – понад 85,3 млрд. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Найбільшу питому вагу доходів становлять податкові надходження, із яких податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) запланували в сумі 32 млрд грн, податок на прибуток підприємств становить 7,5 млрд грн. Місцеві податки – 16,8 млрд грн, кошти від продажу землі – 2,8 млрд грн.

Основним напрямом фінансування є традиційно сфера освіти – на неї виділили понад 27,2 млрд грн, що складає понад 32% видатків міського бюджету. На транспорт, дорожнє господарство та зв’язок у кошторисі Києва запланували понад 23,8 млрд грн або 28% бюджету міста. На житлово-комунальне господарство – 8,2 млрд грн, соціальний захист – 7,8 млрд грн, охорону здоров’я – близько 6 млрд грн, культуру і мистецтво – 1,7 млрд грн, фізичну культуру і спорт – 1,5 млрд грн.

Окрім того, за пропозицією міського голови передбачено виділити 1 млрд грн за рахунок вільного залишку на виконання міської цільової програми з організації військової служби, виконання військового обов’язку, мобілізаційної підготовки і територіальної оборони в місті Києві «Захисник Києва» на 2022-2024 роки.

«Сьогоднішню роботу міста необхідно планувати і налаштовувати в реаліях воєнного стану та регулярних обстрілів ворогом. Наше пріоритетне завдання – забезпечити роботу критичної інфраструктури столиці. Освіта, транспорт, житлово-комунальне господарство, соцзахист та медицина – ті галузі, які потребують першочергової підтримки. Кожен працівник цих галузей – справжній герой. Адже попри постійні повітряні тривоги та обстріли кожен на своєму місці продовжує виконувати свою роботу: навчати, перевозити пасажирів, лікувати та ремонтувати об’єкти критичної інфраструктури. Саме вони забезпечують життєдіяльність міста, а наше завдання – забезпечити їх!» – зазначив Микола Поворозник.

Він зауважив, що депутати також ухвалили Програму економічного і соціального розвитку Києва на 2024-2026 роки. У 2024 році заходи Програми будуть зосереджені на створення безпечних умов проживання і перебування в місті, адаптацію учасників/ць бойових дій і внутрішньо переміщених осіб, створення умов для їх реінтеграції в соціум. Також приділено увагу наданню соціальних, медичних і реабілітаційних послуг людям з інвалідністю. Враховано й особливості забезпечення стійкості міського господарства в умовах воєнного стану, створення зручного, безпечного та інклюзивного простору в усіх сферах життєдіяльності міста.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]