Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

«Київзеленбуд» презентує свої досягнення за 60 років діяльності на фотовиставці «Києву зеленим бути»

24 листопада 2016 року, 16:23

Цього року «Київзеленбуд» святкує 60-річний ювілей своєї діяльності. Досягнення столичних озеленювачів за роки кропіткої праці презентує фотопроект «Києву зеленим бути!», що відкрився у вестибюлі станції метро «Золоті ворота». Про це повідомили у комунальному об’єднанні «Київзеленбуд».

Зокрема, упродовж 2016 року оновлено 40 парків і скверів столиці. А саме: сквери на вул. М. Якубовського та на Голосіївському проспекті, 5-15 у Голосіївському районі, «Трудової Слави» на перетині вулиць Бориспільської і Заслонова – в Дарницькому, сквери Небесної Сотні (просп. Маяковського, 4-В), на вул. Драйзера, 34 і на вул. Драйзера, 30-32 – в Деснянському, парк «Вербовий Гай», сквер на вул. І. Миколайчука – в Дніпровському, парк «Юність» – у Святошинському, парк «Оболонь» в урочищі Наталка – в Оболонському, сквер на вул. Кирилівській, 124 – в Подільському, сквери на б-рі Давидова та вул. Вершигори, 9-Г, біля кінотеатру «Тампаре», на вул. Антонова, парки «Вінницький», «Вербовий Гай» – у Солом’янському тощо. До кінця 2016 року заплановано завершити капітальний ремонт на 32 об’єктах.

Загалом на території парків і скверів міста за 2016 рік облаштовано майже 8000 кв. м доріжок, встановлено 7 дитячих майданчиків, висаджено майже 9 млн квітів, майже 40 тис. зелених насаджень.

До озеленення міста активно долучаються і меценати, у тому числі й до ремонті скверів, наприклад, на вул. Миропільській, 39, на вул. Вершигори, 9-Г.

Триває запровадження й інноваційних методів в оформленні міського ландшафту. Так, облаштовано спортивні та дитячі розвиваючі майданчики, Wi-Fi (сквери на вул. Федорова, Гейдара Алієва, парк «Перемога», на Співочому полі), альтанки для людей літнього віку тощо. Крім того, в Києві встановлено понад 140 арт-об’єктів.

Символічно, що саме в рік свого ювілею виставка хризантем «Мелодія осені» комунального об᾽єднання увійшла до Книги рекордів України як найдовша 3-D композиція з хризантем (майже 113 м).

Фотовиставка триватиме до 15 січня 2017 року у вестибюлі станції метро «Золоті Ворота».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]