Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Колір хакі: у столиці відкрилась нова виставка Іллі Чічкана «Khaki is a new pink»

11 квітня 2024 року, 13:05

У київській міській галереї «Лавра» відкрилась виставка Іллі Чічкана «Khaki is a new pink» – відомого художника, одного з основоположників «Нової хвилі» сучасного українського мистецтва. Про це повідомив директор Департаменту культури КМДА Сергій Анжияк.

У нових роботах, створених у 2023-2024 роках, митець розглядає тенденцію глобального знебарвлення в життєвих принципах, релігії, політиці, емоціях, повсякденному житті. Цим проєктом художник засвідчує: якщо в палітрі недбало перемішати всі кольори, виходить сіро-зелений. На його думку, саме через окуляри кольору хакі, кольору технічного колапсу ми дивимось у майбутнє сьогодні.

«Надзвичайно приємно спостерігати, що попри такі тривожні часи українське мистецтво продовжує розвиватись і надихати нас своїми художніми образами та візуальними висловлюваннями про сьогодення. Так, наразі всі наші настрої, емоції забарвлені кольором хакі, утім ніхто не може забрати в нас мрії, ніхто не може зробити їх сірими та безбарвними», – зазначив Сергій Анжияк.

Виставку можна відвідати до 24 квітня у просторі «Мистецтво без меж» галереї «Лавра» (пров. Лаврський, 7-В) у вівторок – суботу з 12:00 до 18:00.

Відкриття виставки Іллі Чічкана (фото – КМДА, Любов Голуб’ятнікова)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]