Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Марина Хонда вручила медалі «Честь. Слава. Держава» добровольцям та доброволицям

14 березня 2024 року, 13:28

Відзнаки Київського міського голови – медалі «Честь. Слава. Держава» від громади столиці отримали 24 учасники та учасниці добровольчих батальйонів. Про це повідомила заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда.

«14 березня – День українського добровольця. Це про мужність, героїзм та патріотизм. Десять років тому, коли на нашу землю ступила нога ворога, добровольці та доброволиці, не чекаючи мобілізації, самоорганізувались у військові загони, формування та батальйони. Справжні, мужні та відповідальні люди, які керувались життєвим принципом «Якщо не я, то хто?». Повага та вдячність кожному та кожній за те, що обрали шлях мужності, гідності й відданості. Ви – серце нашої нації. Ви змінили історію нашої країни. Завдяки вам, Захисники та Захисниці, Україна є і буде вільною та незалежною державою. Завдяки вам у всіх нас є теперішнє, майбутнє та буде Перемога», – зазначила Марина Хонда.

Нагадаємо, День українського добровольця, що відзначається щорічно 14 березня, було встановлено постановою Верховної Ради України № 1822-VIII від 17 січня 2017 року для вшанування мужності та героїзму Захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, підвищенню суспільної уваги й турботи про учасників добровольчих формувань.

Також до Дня українського добровольця відбулось покладання квітів до пам’ятника «Воїну-добровольцю».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]