Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Майже дві третини коштів бюджету-2016 місто спрямувало на соціальні потреби киян

22 березня 2017 року

Майже дві третини коштів бюджету-2016 місто спрямувало на соціальні потреби киян

Сьогодні на розширеному засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку керівники Департаментів виконавчого органу Київради (КМДА) та голови райдержадміністрацій публічно представили виконання бюджету міста Києва за 2016 рік.

Загалом минулого року до міського кошторису надійшло 38,6 млрд грн. Це на 7 мільярдів більше ніж у 2015-му, та на мільярд – до прогнозованого плану.

“Більшість цих коштів ми спрямували на соціально-культурну сферу. Якщо бути точнішим, то 65% від усіх видатків. А це майже 22 мільярди гривень. 8 із них спрямували на освіту, на охорону здоров’я – 7,6 мільярдів гривень, соціальний захист – 4,6, транспорт – 2,5 мільярди. Зазначу, що і в нинішньому бюджеті Києва також збережено соціальну спрямованість”, – наголосив голова постійної комісії Київради з питань бюджету Андрій Странніков.

У зв'язку з перевиконанням дохідної частини, Київрада 6 разів коригувала кошторис столиці в 2016-му році. Додаткові кошти також спрямовували на соціальні потреби киян, в тому числі – на підтримку бійців антитерористичної операції.

Крім того, серед основних досягнень минулого року — зменшення внутрішнього боргу столиці на 2,8 мільярдів гривень. Що також позитивно вплинуло на життя міста — наголосив мер Києва Віталій Кличко. «І вже у цьому році ми не сплачуємо за обслуговування цього боргу, а це близько 420 мільйонів гривень. Це, до прикладу, 6 нових дитсадків чи десятки кілометрів нових доріг», – підкреслив мер столиці Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]