Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Міська влада може відшкодовувати ОСББ і ЖБК частину кредиту на енергоефективні заходи

31 травня 2016 року

Міська влада може відшкодовувати ОСББ і ЖБК частину кредиту на енергоефективні заходи

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку депутати погодили Положення про стимулювання впровадження енергоефективних заходів у багатоквартирних будинках шляхом відшкодування частини кредитів.

Мова йде про те, що об'єднання співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельні кооперативи та інші суб'єкти господарювання, які взяли кредит на впровадження енергоефективних заходів, можуть розраховувати на часткове відшкодування в частині придбання матеріалів, обладнання та виконання відповідних робіт. За даними Департаменту житлово-комунальної інфраструктури виконавчого органу Київради (КМДА), до багатоквартирних будинків, де мешканці за власний рахунок покращують енергоефективність, належить близько 25% житлового фонду. Відповідно, скористатися можливістю відшкодування частини енергоощадних кредитів, можуть більше 450 тисяч осіб.

Зазначений проект Положення передбачає відшкодування 15% основної суми кредиту. Граничний розмір відшкодування становить 14 тисяч гривень в розрахунку на одну квартиру багатоквартирного будинку на рік. Відшкодування здійснюється на підставі договорів про співробітництво, які укладаються між головним розпорядником бюджетних коштів та фінансовою становою. На це в міському бюджеті цьогоріч закладено близько 4 мільйонів гривень.

Відтак, містяни можуть розраховувати на компенсацію за кредитом на обладнання і матеріали для проведення робіт з термомодернізації внутрішньобудинкових систем опалення та гарячого водопостачання, для облаштування індивідуальних теплових пунктів, у тому числі регуляторів теплового потоку за погодними умовами, для робіт з теплоізоляції зовнішніх стін, підвальних приміщень, горищ, покрівель та фундаментів, для модернізації систем освітлення місць загального користування.

Погодила відповідний проект рішення і постійна комісія Київради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного сектору. Тепер його розглядатимуть на пленарному засіданні Київради.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]