Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Міська влада визначила освіту як головну інвестицію у майбутнє – Ганна Старостенко

23 листопада 2016 року, 19:30

У сучасному світі одним із найбільш перспективних напрямів інвестування є освіта. Тому київська влада відкрита до інвестицій приватного сектору в розвиток людського та інтелектуального капіталу та інфраструктуру освітнього сектору. Про це  повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко.

«Інвестиції у людський капітал наразі є найбільш необхідними та виправданими. Тільки освічене та здорове населення може стати тією продуктивною силою, яка створює національне багатство країни. Київ як сучасне європейське місто також визначило освіту як головну інвестицію, направивши понад 30% коштів саме у цю галузь», – повідомила Ганна Старостенко

За її словами, приватний капітал поки що недостатньо залучений для реалізації суспільно важливих проектів у сфері освіти. На це впливають як об’єктивні  чинники – тривалий термін окупності інвестицій, так і суб’єктивні – довгий час не було проектного підходу до реалізації освітніх ініціатив. Сьогодні міська влада докладає значних зусиль щодо ліквідації  зазначених чинників суб’єктивного характеру, привертаючи увагу територіальної громади та приватних інвесторів до освітніх проектів, підкреслила заступник голови КМДА.

«Для нас інвестор – це довгостроковий надійний партнер, який допомагає нам розвивати наш людський капітал, при цьому заощаджуючи фінансові ресурси міста. Прикладом такої співпраці сьогодні є надання приватним дошкільним закладам можливість винаймати комунальну власність за 1 гривню», – повідомила Ганна Старостенко.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]