Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Міська влада закликає киян активніше долучатися до формування Бюджету участі

09 листопада 2016 року, 15:40

Перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс закликав киян активніше долучатися до формування Бюджету участі та подавати свої пропозиції щодо поліпшення життя міста.

«Ми маємо чудову можливість запросити активних киян не лише до обговорення, а і до реального формування майбутнього столиці. Тому я прошу всіх, хто має цікаві ідеї – реєструйте їх. Якщо ці ідеї справді хороші – вони отримають підтримку, фінансування, і згодом будуть втілені у життя. І це той внесок, який може зробити буквально кожен», – переконаний перший заступник голови КМДА. На його думку, мешканці Києва мають чудову можливість уже сьогодні ставати творцями змін у рідному місті, і це «робить кожного з нас відповідальним не лише за хорошу ініціативу, але й за те, як і коли вона буде реалізована».

У свою чергу, заступник директора Департаменту фінансів Олександр Корень повідомив, що наразі 9 запропонованих активістами проектів схвалено.

«Це означає, що вони мають шанс на фінансування і реалізацію», – підкреслив Олександр Корень.

Він додав, що пропозиції стосуються усіх галузей. Цікавою є ініціатива створити своєрідні QR-коди для будинку. Такий код міститиме інформацію про будинок, кількість жителів тощо. Крім того, винахідники пропонують створити музичну школу для дітей із вадами слуху, регульовані пішохідні переходи у місцях підвищеної небезпеки тощо.

«Безумовно, чим більше хороших ідей – тим краще. Ми раді бачити, що кияни стають активнішими учасниками суспільного життя, і хотіли б, щоб якомога більше корисних ініціатив було втілено саме з їх подачі», – підкреслив Геннадій Пліс.

Нагадаємо, реєструвати проекти можна на веб-сторінці https://gb.kievcity.gov.ua/ до 6 грудня 2016 року. На реалізацію цих ідей у бюджеті Києва на 2017 рік передбачать 50 млн грн. Після цього вони будуть оцінені комісіями, а з 17 до 26 грудня пройде відкрите голосування за кращий проект. Імена переможців стануть відомі 27-28 грудня. Втілити їх у життя обіцяють протягом року.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]