Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

ПАТ «Більшовик» запевнило, що книги з Палацу культури буде перевезено до бібліотеки, а не знищено

30 березня 2017 року, 17:04

Після того, як будинок культури «Більшовик» було передано в комунальну власність міста, 90% найцінніших книг із бібліотеки, яка розміщувалася в приміщенні, було перевезено. Із 27 березня, як запевнило керівництво бібліотеки та підприємства, мало відбутися переміщення решти бібліотечного фонду до централізованої бібліотеки ПАТ «Більшовик». Про це повідомила директор Департаменту культури КМДА Діана Попова.

«На початку 2012 року підприємство «Більшовик» передало приміщення будинку культури в комунальну власність. Тоді ж усі матеріальні цінності, зокрема і бібліотечний фонд, були передані на баланс головного підприємства, а 90% книг – до централізованої бібліотеки підприємства», – повідомила Діана Попова.

За її словами, після неодноразових звернень до відповідальних осіб і керівництва «Більшовика» з проханням звільнити приміщення та вивезти залишок книжок, лише цьогоріч було домовлено про їхнє переміщення.

«Ми точно можемо стверджувати, що до початку вивезення книги зберігалися на стелажах. Те, що ми побачили на фотографіях у ЗМІ – це справжнє варварство. Найбільше обурює усний дозвіл якихось незрозумілих людей забирати ці книги. Наразі ми з’ясовуємо цю ситуацію, адже нам повідомили, що бібліотечний фонд 100% буде перевезено і збережено в бібліотеці», – зауважила Діана Попова.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]