Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Петиція щодо заборони виготовлення та використання поліетиленових пакетів прийнята до розгляду

22 квітня 2016 року

Петиція щодо заборони виготовлення та використання поліетиленових пакетів прийнята до розгляду

Електронна петиція “Щодо заборони на використання та продаж одноразових поліетиленових пакетів” набрала необхідну, згідно з рішенням Київської міської ради від 17.03.2016 №233/233 “Про внесення змін до рішення Київської міської ради від 8.10.2015 № 103/2006 “Про затвердження Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій”, кількість голосів та прийнята до розгляду.

Відтак, вказана петиція набрала 10339 голосів, при мінімально необхідних 10000.

Київський міський голова Віталій Кличко вже доручив постійній комісії Київради з питань екологічної політики й комісії з питань торгівлі, підприємництва та регуляторної політики розглянути електронну петицію в установленому порядку.

Автор петиції Олександр Хряпак зазначає, що викинутий на смітник поліетилен повністю розкладається за період, що перевищує 100 років. За словами автора електронного звернення, у багатьох країнах прийняті або розробляються законодавчі акти, які забороняють використовувати поліетиленові пакети. Натомість споживачам пропонуються паперові, які повністю безпечні для людини й не порушують екологічний баланс.

Із повним текстом петиції можна ознайомитись за посиланням:

https://petition.kievcity.gov.ua/petition/?pid=2125

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]