Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Пленарне засідання Київради перенесено на понеділок 29 лютого

25 лютого 2016 року

Пленарне засідання Київради перенесено на понеділок 29 лютого

Зранку депутати фракції “Об'єднання “Самопоміч” заблокували президію Київської міської ради з вимогою, аби сьогодні на пленарному засіданні Київрада звернулася до ЦВК для призначення нової дати виборів до райрад на 29 травня 2016 року.

Якщо цей проект не буде проголосований сьогодні, ЦВК не встигне призначити вибори на 29 травня, стверджує фракція.

“Відповідно до регламенту Київради, дане питання мало пройти дві комісії - з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків, а також комісію з питань регламенту та депутатської етики. Сьогодні була скликана термінова регламентна комісія перед пленарним засіданням, але вона не набрала кворуму. Тобто, дане питання не було розглянуте комісією, і управління правового забезпечення Київради відповідно не може надати правовий висновок. Таким чином, вимога фракції “Самопоміч” поставити питання щодо райрад на сьогоднішнє голосування, порушує регламент Київради і відповідне не буде легітимним. Наша сила у законі, і ми його повинні дотримуватися”, - наголосив заступник міського голови - секретар Київради Володимир Прокопів.

Зазначимо, сьогодні на порядку денному засідання Київради, депутати мали проголосувати дві важливі комплексні цільові програми “Турбота. Назустріч киянам” та “Освіта Києва” на 2016-2018 роки, якими передбачено соціальні виплати різним категоріям соціально незахищених верств населення, ветеранам війни, дітям-сиротам та сім'ям загиблих героїв АТО тощо. Наразі у столиці таку допомогу отримують майже 800 тисяч осіб. Допоки Київрада не проголосує за відповідні програми, містяни не зможуть отримані необхідну матеріальну допомогу.

“На жаль, політичні інтереси для деяких фракцій важливіші, ніж проблеми киян. Я впевнений, що нам потрібно відходити від цієї практики, зрозуміти, що Київрада є господарським органом, який вирішує проблеми киян і не втручається в якісь геополітичні процеси. Я впевнений, що засідання буде продовжено в понеділок, і всі ті нагальні питання, на вирішення яких чекають кияни, будуть проголосовані, і проголосовані позитивно”, - зазначив Володимир Прокопів.

Пленарне засідання Київради перенесено на понеділок 29 лютого. За словами Володимира Прокопіва, якщо питання “Об'єднання “Самопоміч” щодо райрад пройде всі регламентні процедури і отримає правовий висновок юридичного управління, його включать до порядку денного засідання Київради.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]