Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Площу заказника “Межигірсько-Пуща-Водицький” можуть збільшити на 9,2 га

20 липня 2016 року

Площу заказника “Межигірсько-Пуща-Водицький” можуть збільшити на 9,2 га

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики депутати погодили проект рішення “Про збільшення території лісового заказника місцевого значення “Межигірсько-Пуща-Водицький” за умови позитивного висновку Міністерства екології та природних ресурсів України.

Запропонований проект рішення передбачає збільшення території лісового заказника місцевого значення “Межигірсько-Пуща-Водицький” на 9,2 га за рахунок включення до його складу окремих виділів. Відповідні території примикають до заказника. Це типові ділянки лісового фонду, які за своїм породним, ґрунтовим, гідрологічним та іншим складом не відрізняються від лісових ділянок, які можуть входити до заказника.

“Проект рішення дуже актуальний, бо унеможливить забудову цих ділянок. І відповідно зніме соціальну напругу серед населення, адже громадяни хвилюються, щоб були збережені зелені зони. Також рішення сприятиме збереженню та охороні змішаних насаджень сосни та дуба з багатим підліском”, — зазначає голова профільної комісії Костянтин Яловий.

Відповідний проект рішення має також розглянути постійна комісія Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]