Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Погашення боргів ЖЕКів перед монополістами – життєво необхідний крок для стабільного функціонування міського господарства

10 листопада 2016 року, 11:03

Погашення боргів житлово-експлуатаційних підприємств, які накопичилися за період з 2004 до 2013 року – це необхідний крок для подальшої безперебійної роботи ЖЕКів і міського господарства в цілому. Це дає змогу уникнути арешту комунального майна та забезпечити стабільне проходження опалювального сезону. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він зазначив, що загальний борг у розмірі понад 850 млн грн утворився за останні майже 10 років у результаті неефективного управління цими підприємствами з боку міста.

«Відверта популістська політика та відсутність дієвого менеджменту в системі цих підприємств стала причиною боргової ями, яка утворилася. Сьогодні ми мусимо забезпечити погашення та реструктуризацію заборгованості, аби не допустити збоїв важливих процесів життєзабезпечення міста та зняти арешт з комунального майна: понад 70-ти об’єктів комерційною вартістю понад 545 мільйонів гривень та понад 100 одиниць виробничої техніки, необхідної для обслуговування міського господарства», – пояснив Петро Пантелеєв.

Він наголосив, що погашення боргів зніме загрозу зриву сталого проходження опалювального сезону. Зокрема, забезпечить ліквідацію пошкоджень на тепломережах, дотримання регламентів обслуговування ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6, необхідних параметрів подачі тепла та безперебійне електропостачання споживачів міста та інше.

«Ліквідуються ризики арешту рахунків ПАТ «АК «Київводоканал», що могло призвести до невиплати заробітної платні понад шести тисячам працівників і збоїв у постачанні питної води киянам. Ми маємо можливість також списання штрафних санкцій у розмірі до 80% від загальної суми (80 мільйонів гривень), а також реструктуризації залишку заборгованості перед «Київенерго» у сумі 250 мільйонів гривень на 32 роки», – зазначив заступник голови КМДА.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]