Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Попередження фінансових втрат – значно ефективніший інструмент, ніж подальші стягнення з порушників – Геннадій Пліс

12 жовтня 2016 року, 10:37

За півроку Департамент внутрішнього фінансового контролю та аудиту виявив у діяльності структурних підрозділів КМДА фінансових порушень на загальну суму 403,2 млн грн. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс із посиланням на результати діяльності Департаменту. Він зазначив, що за вказаний період встановлено втрат внаслідок допущення фінансових порушень та неефективних управлінських рішень на загальну суму 270,8 млн грн.

«За півроку відшкодовано втрат та усунуто інших порушень на суму 4,1 млн грн, у тому числі за І півріччя 2016 року – 3,9 млн грн, та за рахунок минулих періодів – 0,2 млн грн. Попереджено втрат на суму 7,9 млн грн», – коментує перший заступник голови КМДА. Такі кроки, вважає він, наочно демонструють готовність міської влади починати оптимізацію з себе.

«Ми прагнемо працювати ефективно, щоб кожен рахунок, заявка, виконана справа були корисними для міста. Адже попередження втрат, як на мене, значно ефективніший інструмент, аніж подальші тривалі тяжби чи стягнення, – переконаний Геннадій Пліс. – Зараз справ, які доходять до останнього, найважчого етапу, стає все менше. Це говорить про те, що керівники Департаментів та комунальних підприємств зрозуміли – ми не маємо наміру жартувати чи когось прикривати. Це стосується абсолютно всіх».

Нагадаємо, протягом минулого року в Києві звільнили близько 400 співробітників міської адміністрації і структурних підрозділів, включаючи 47 керівників комунальних підприємств. Це абсолютний рекорд для України та реальний показник того, що міська влада справді зацікавлена побороти корупцію.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]