Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Позиція «Київавтодору»: поширення в деяких медіа висновків щодо реконструкції Дегтярівського шляхопроводу містить явне упередження і не спирається на фахову експертизу

04 березня 2024 року, 10:31

Поширена в деяких медіа інформація щодо реконструкції Дегтярівського шляхопроводу містить явно упереджені висновки, які не є професійними, не спираються на фахову експертизу і не враховують поточну ринкову ситуацію. Про це заявляє КК «Київавтодор». 

Зокрема, медіа не враховують вартість будівельних матеріалів, витрат на логістику їхнього постачання, сплати сум державного мита, податків та інших витрат при розмитненні вантажів, а також поширюють дані, що стосуються кардинально різних хронологічних періодів до війни та під час її руйнівного продовження.

«Станом на 29 лютого здійснено оплату на суму 340 млн із 920 млн вартості обʼєкта. Усі тендерні процедури відбулися згідно із законодавством, прозоро та з дотриманням усіх процедур. Уточнюємо, що замовник робіт замовляє комплекс робіт та послуг, а не окрему закупівлю будівельних матеріалів на об’єкт. Усі виплати здійснюють винятково за актами виконаних робіт і після підтвердження результатами державної експертизи», – йдеться в дописі корпорації.  

Окремо «Київавтодор» зазначає, що співпрацює з правоохоронними органами задля обʼєктивного розслідування щодо вартості робіт під час реконструкції Дегтярівського шляхопроводу. Підприємство надає всю необхідну запитувану інформацію та висновки експертиз.

«Комунальна корпорація готова надавати необхідну об’єктивну інформацію щодо будівництва об’єктів транспортної інфраструктури, зокрема відповідним органам та іншим зацікавленим особам у визначений законом порядок і спосіб. У той же час, у разі поширення недостовірної, необ’єктивної інформації, що ганьбить імідж і ділову репутацію, корпорація буде вимушена в законодавчому порядку вимагати спростування такої інформації та відшкодування заподіяної репутації шкоди», – наголошує «Київавтодор».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]