Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Регламента комісія погодила звернення до ЦВК щодо призначення виборів до райрад

08 квітня 2016 року

Регламента комісія погодила звернення до ЦВК щодо призначення виборів до райрад

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань регламенту та депутатської етики депутати погодили проект рішення “Про звернення депутатів Київської міської ради до Центральної виборчої комісії”.

У пояснювальній записці зазначається, що для столиці України децентралізація влади є вкрай важливою, адже в місті функціонує 10 районів, в кожному з яких проживає від 130 до 350 тисяч мешканців, що фактично співмірно з деякими містами, які мають статус обласних центрів. У 2010 році з зв'язку з ліквідацією районних у місті Києві рад, була остаточно зруйнована цілісна система місцевого самоврядування в столиці. Єдиним способом відновлення ефективного самоврядування у місті, стало створення районних у місті Києві рад, —  наголошується в документі. 

Відповідний проект рішення пропонує направити звернення депутатів Київради до Центральної виборчої комісії з вимогою призначити перші вибори до райрад у порядку, визначеному Законом України “Про місцеві вибори”. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]