Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Регламентна комісія розглянула звернення щодо заборони кандидатам у депутати обклеювати місто агітаційними матеріалами

06 квітня 2016 року

Регламентна комісія розглянула звернення щодо заборони кандидатам у депутати обклеювати місто агітаційними матеріалами

На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань регламенту та депутатської етики розглянули звернення щодо заборони кандидатам у депутати обклеювати місто агітаційними матеріалами, запровадивши за це штрафи.

Електронна петиція з відповідною ініціативою була зареєстрована 10.12.1025. Вона не набрала достатню кількість голосів для розгляду в установленому порядку (проголосували 256 осіб при необхідних 10000), проте петиція все одно розглядається як звернення громадян відповідно до Закону України «Про звернення громадян».

Автор звернення Тетяна Житкова зазначає, що плакати з рекламою будь-якої політичної сили чи кандидатів у депутати необхідно здійснювати на спеціально створених для цього рекламних щитах, а не на електроопорах, стінах будинків, магазинів тощо. “Сміття, яке залишається після виборів, забруднює місто та зменшує його красу. Тому необхідно запровадити штрафи та проведення робіт по прибиранню та благоустрою міста. Кошти кандидатів у депутати повинні йти не на паперове сміття, а на користь того міста, в якому він живе”, — переконана Тетяна Житкова.

Депутати постійної комісії Київради з питань регламенту та депутатської етики
розглянувши відповідне звернення, прийняли рішення направити заступнику міського голови – секретарю Київради лист, в якому запропонувати роз’яснити депутатам Київради про:
- заборону здійснення передвиборної агітації поза межами виборчого процесу відповідно до вимог частини другої статті 54 Закону України «Про місцеві вибори»;
- заборону розміщувати друковані агітаційні матеріали на об’єктах благоустрою міста Києва та їх елементах відповідно до пункту 20.1.1. Правил благоустрою міста Києва;
- настання адміністративної відповідальності за порушення правил благоустрою та порядку розміщення агітаційних матеріалів, визначеної статтями 152, 212-14 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Також автору електронного звернення буде направлено витяг з протоколу засідання постійної комісії разом з супровідним листом, в якому повідомлятиметься про вжиті заходи.  

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]