Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Співпраця міської влади і правоохоронців у сфері боротьби з корупцією дає результати – у Києві викрито злочинну схему – Володимир Бондаренко

29 листопада 2016 року, 11:30

Минулого тижня працівниками Департаменту захисту економіки Національної поліції викрито злочинну схему, за якою протягом декількох років було привласнено понад 15 мільйонів гривень бюджетних коштів. Про це повідомив керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко.

До групи махінаторів входили 4 посадовця структурного підрозділу Київської міської державної адміністрації та 2 керівники комерційних структур. Організували незаконну схему привласнення керівники обох структур.

Посадовці структурного підрозділу КМДА систематично укладали з вказаними підприємствами угоди про поставку дизельного пального для опалення своїх приміщень. У договорах заздалегідь завищували обсяги палива, хоча фактично отримували необхідну для функціонування установи кількість. Сплачені за надлишки кошти розподілялись між членами групи. Упродовж 2013-2016 років за вказаною схемою злочинці привласнили понад 15 мільйонів гривень. Легалізували кошти шляхом придбання квартир у Києві. Оперативники УЗЕ в м. Києві встановили, що керівник структурного підрозділу КМДА придбав 28 квартир у столиці.

«Якщо чиновника зловили «на гарячому» – це безумовна заслуга правоохоронців і ми вдячні за оперативну роботу. Це означає, що наша співпраця із правоохоронцями у сфері боротьби з корупцією дає результати», – заявив Володимир Бондаренко.

Керівник апарату КМДА також підкреслив, що основний період злочинних дій припадає на 2013-2014 роки.

«За 2014-2016 роки місто передало до правоохоронних органів значну кількість матеріалів за результатами перевірок та аудитів. Наслідком цього є низка кримінальних проваджень, – сказав керівник апарату  КМДА Володимир Бондаренко. – Ми завжди повторюємо, що в Київській міській державній адміністрації немає місця корупції. І місто з правоохоронцями буде постійно вичищати корупціонерів із лав столичної влади».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]