Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Стартувало голосування за проекти громадського бюджету

28 грудня 2016 року

Стартувало голосування за проекти громадського бюджету

З 27 грудня розпочалося голосування за проекти громадського бюджету. Віддавати голоси за кращі ініціативи, які втілюватимуть у столиці можна протягом місяця — до 29 січня 2017 року.

“Ми довго і ретельно спільно із громадськістю відпрацьовували механізм, за яким громадський бюджет був би відкритим, прозорим і справедливим. На минулому тижні Київрада прийняла відповідне положення. І ось стартувало голосування за подані проекти — загалом їх 321 на суму понад 300 мільйонів гривень. Кожен може обрати для себе і підтримати 5 найкращих ініціатив. Проекти-переможці визначатимуть 30-31 січня 2017 року”, - розповів заступник міського голови — секретар Київради Володимир Прокопів.

Він уточнив, що проголосувати можна з ПК чи мобільного телефону за допомогою картки киянина, BankID, або використовуючи електронний цифровий підпис. Підтримати обрані проекти можна також і в Центрі надання адмінпослуг. Для цього потрібно мати картку киянина, або бути зареєстрованим в електронному кабінеті найбільших банків. Наразі вже проголосувало більше 1200 осіб.

Загалом, відповідно до прийнятого положення, у 2017 році втілюватимуть ініціативи, які набрали найбільшу кількість голосів сумарно на 50 млн грн (до 1 млн грн на один проект). Найбільше проектів подано у розділах освіта та спорт.

Всі деталі на офіційному сайті громадського бюджету:
https://gb.kievcity.gov.ua/.

Ознайомитися із проектами можна за посиланням: https://gb.kievcity.gov.ua/projects

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]