Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Столична влада закликає до конструктивної підтримки тих підприємств, виробництво та потужності яких розташовані в Києві – Геннадій Пліс

02 лютого 2017 року, 14:52

Столична влада працює над створенням пулу пропозицій із підтримки українського виробника. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс. Він вважає, що керівництво комунальних господарств зобов’язане надавати перевагу саме продуктам місцевих компаній.

«Ми із задоволенням використовуємо систему Prozorro, однак вважаємо, що директори КП чи інших підрозділів мають пам’ятати про загальну політику міста. А вона, по суті, зводиться до конструктивної підтримки тих підприємств, виробництво та потужності яких розташовані в місті. Адже підтримуючи їх ми досягаємо кількох цілей, і ці цілі – на благо і власне компанії, і міста, і економіки», – підкреслив Геннадій Пліс.

Задля того, щоб столичні компанії почувалися впевненіше, він пропонує запровадити практику перевірки тендерів.

«Якщо будь-який пункт тендеру із закупівель товарів чи послуг здається вам підозрілим, написаним «під когось» – повідомляйте Департамент внутрішнього фінансового контролю та аудиту і Раду директорів підприємств. Разом ми маємо достатньо повноважень для того, щоб не лише переглянути результати таких тендерів, але й покарати тих, хто не дослухається до вимог закону та ділових принципів», – переконаний перший заступник голови КМДА.

Він нагадав, що у більшості країн Європи надання переваг своїм виробникам вважається розумною та зваженою економічною політикою.

«Влада є для того, щоб допомагати бізнесменам і працюючим підприємствам почуватися впевненіше. Здорове лобіювання промисловості та підприємництва – наше пряме завдання. І ми робитимемо це через виставки й тендери, через допомогу у налагодження контактів та кредитні програми. Врешті-решт, усі ці зусилля – на користь і місту, бо це наповнюватиме бюджет, і його мешканцям, адже продукція київських компаній має чудову якість, і самим компаніям. Тобто у виграші всі», – підсумував Геннадій Пліс.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]