Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Столиця поповниться ще 5 зеленими зонами

23 березня 2017 року

Столиця поповниться ще 5 зеленими зонами

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення про створення у столиці парку та 4 скверів.

Парк “Синьоозерний” площею 12 га облаштують довкола озера Синє на масиві Виноградар у Подільському районі Києва.

“Майже 7 років активісти з масивів Синьоозерний і Виноградар боролися проти забудовника, поки суд остаточно не повернув земельну ділянку у комунальну власність. У квітні 2016 року її прийняло на баланс КП «Плесо». Статус парку не тільки захистить озеро від зазіхань забудовників, а й дозволить за кілька років привести до ладу занедбану територію”, зазначив автор рішення, депутат Київради Олексій Окопний.

Сквери облаштують за наступними адресами:
- між житловими будинками на вул. Харківське шосе, 9-13, перед будинком 11 по вул. Харківське шосе, з назвою “ім. Володимира Сосюри” у Дніпровському районі;
- на вул. Євгенія Харченка, 41 у Дарницькому районі;
- на просп. Володимира Маяковського між будинками № 20 та № 22-А у Деснянському районі;
- на вул. Лариси Руденко, 1/4 у Дарницькому районі.

Створення парку та скверів забезпечить законні права та інтереси містян, сприятиме підвищенню рекреаційної привабливості столиці, збереженню зелених насаджень, розвитку зелених зон та позитивному впливу на соціально-культурний розвиток громадян.

За ділянками доглядатиме та утримуватиме КО “Київзеленбуд”.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]