Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Центр громадського здоров’я сприятиме подоланню найпоширеніших інфекційних хвороб у столиці – Микола Поворозник

23 грудня 2016 року, 19:01

Центр громадського здоров’я сприятиме подоланню найпоширеніших інфекційних хвороб у столиці. Рішенням депутатів Київради створено комунальне некомерційне підприємство «Київський міський центр громадського здоров’я» виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації). Про це повідомив заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Основними завданнями Центру є розвиток системи громадського здоров’я та формування стійкої системи епідеміологічного нагляду у столиці, попередження та контроль над інфекційними (ВІЛ/СНІД, туберкульоз, грип, поліомієліт, гепатити та інші) та неінфекційними хворобами, підвищення готовності до ризику спалахів високопатогенних хвороб, пропагування здорового способу життя та здійснення оцінки ризиків лабораторних досліджень», – розповів Микола Поворозник.

За його словами, створення міського центру громадського здоров’я безпосередньо пов’язано з укладенням Україною угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Підприємство формується на основі вивчення міжнародного досвіду, за зразком європейських і американських центрів контролю та попередження захворюваності.

«Створення центру, окрім інших завдань, дасть нам змогу виконати зобов’язання, що були взяті на себе містом відповідно до підписаної Київським міським головою Паризької декларації (стратегії Fast Track), що дозволить досягти цільових показників 90-90-90 (90% людей, які живуть із ВІЛ, знають про свій статус; 90% людей, які знають про свій ВІЛ-позитивний статус, знаходяться на лікуванні; 90% людей, які перебувають на лікуванні, домоглися придушення вірусного навантаження)», – зауважив Микола Поворозник.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]