Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Дніпровському районі може з'явитися парк-пам'ятка

24 листопада 2016 року

У Дніпровському районі може з'явитися парк-пам'ятка

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування депутати погодили створення парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва.

Відповідний парк-пам'ятку пропонується облаштувати вздовж вулиці Попудренка та вздовж Броварського проспекту: від станції метро «Дарниця» до станції метро «Чернігівська», що у Дніпровському районі столиці.

Орієнтовна площа парку складатиме 13,67 га. Наразі ця територія фактично виступає буферною зоною між відкритою лінією метрополітену та спальним районом міста. До того ж земельна ділянка носить історичну цінність, оскільки є частиною прадавнього урочища Вовча гора.

«На цій території ще у XIX столітті був побудований табір для навчань курсантів-артилеристів Київського військового училища та артилерійський полігон. Саме з останнім пов’язано ім’я відомого льотчика Петра Нестерова – засновника вищого пілотажу, який вперше виконав в повітрі фігуру під назвою «мертва петля», – зазначив заступник голови містобудівної комісії Олександр Харченко.

Згідно зі звітом Державного підприємства Національний природний парк «Голосіївський», зазначена територія характеризується насиченим рослинним та тваринним світом. Тут зафіксовано унікальні види дерев та тварин.

Планується, що відповідний парк-пам'ятка знаходитиметься на балансі КО “Київзеленбуд”. Питання щодо його створення мають також розглянути на пленарному засіданні Київради.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]