Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Дніпровському районі з'явиться парк-пам'ятка

22 грудня 2016 року

У Дніпровському районі з'явиться парк-пам'ятка

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати підтримали створення парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва.

Його облаштують вздовж вулиці Попудренка та вздовж Броварського проспекту: від станції метро «Дарниця» до станції метро «Чернігівська», що у Дніпровському районі столиці.

Орієнтовна площа парку складатиме 13,67 га. Наразі ця територія фактично виступає буферною зоною між відкритою лінією метрополітену та спальним районом міста. До того ж земельна ділянка носить історичну цінність, оскільки є частиною прадавнього урочища Вовча гора. 

«Цим проектом рішення ми не просто створюємо черговий парк, ми надаємо спеціальний природоохоронний статус цій території. Тут ще у XIX столітті був побудований табір для навчань курсантів-артилеристів Київського військового училища та артилерійський полігон. Саме з останнім пов’язано ім’я відомого льотчика Петра Нестерова – засновника вищого пілотажу, який вперше виконав в повітрі фігуру «мертва петля». Окрім того, зазначена територія характеризується насиченим рослинним та тваринним світом. Тут зафіксовано унікальні види дерев та тварин”, – зазначив депутат Київради Олександр Харченко. 

Планується, що відповідний парк-пам'ятка знаходитиметься на балансі КО “Київзеленбуд”.

Рішення підтримали 76 депутатів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]