Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Київраді наполягають на вдосконаленні Нацпереліку основних лікарських засобів

13 грудня 2017 року

У Київраді наполягають на вдосконаленні Нацпереліку основних лікарських засобів 

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань охорони здоров’я та національного захисту депутати підтримали звернення міської ради до Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров'я України та Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини щодо вдосконалення Національного переліку основних лікарських засобів.

Відповідно до проекту рішення, депутати Київради надзвичайно стурбовані ситуацією, що склалась у зв'язку із прийняттям Постанови від 16 березня 2017 року №180. Документом було затверджено оновлений Національний перелік основних лікарських засобів, відповідно до якого передбачається закупівля медикаментів. 

“На жаль, Перелік є недосконалим та неповним. У ньому відсутні ті життєво необхідні ліки, які сприяють підтримці здоров’я громадян на належному рівні, а
також одужанню пацієнтів. Особливо ця проблема стосується найбільш незахищених верств населення. Маю на увазі дітей, пенсіонерів, осіб з інвалідністю, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, хронічно- та важкохворих, які вже сьогодні потребують тих медикаментів, що раніше були у вже скасованому переліку лікарських засобів вітчизняного та іноземного виробництва, які можуть закуповувати заклади охорони здоров’я і наразі відсутні в Нацпереліку”, - зазначив голова постійної комісії Київради з питань охорони здоров’я Олег Гелевей. 

Тому, зважаючи на положення чинного законодавства у сфері охорони здоров’я, депутати Київради наголошують на необхідності перегляду, доповнення та вдосконалення Національного переліку основних лікарських засобів, у зв'язку із його недосконалістю та невідповідністю до потреб громадян.

Проект рішення мають розглянути на пленарному засіданні Київської міської ради. 

З повним переліком лікарських засобів можна ознайомитись ТУТ.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]