Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві створять перший в Україні «Лабораторний центр» – Микола Поворозник

23 грудня 2016 року, 15:49

У столиці буде створено перше в Україні комунальне некомерційне підприємство «Лабораторний центр» виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації). Відповідне рішення прийняли депутати Київради під час чергового засідання.

«Новостворена структура виконуватиме унікальні сьогодні для України функції із оптимізації процесів проведення лабораторних досліджень, орієнтуючись на потреби громадськості», – розповів заступник голови КМДА Микола Поворозник.

За інформацією Департаменту охорони здоров’я, створення комунального некомерційного підприємства «Лабораторний центр» дозволить вибудувати організаційно-правову базу для здійснення лабораторних, інструментальних досліджень і випробувань у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення, здійснення заходів, спрямованих на лабораторно-технічне забезпечення громадського здоров’я населення міста Києва.

За словами Миколи Поворозника, з початком функціонування Центру планується забезпечити вдосконалення якості лабораторних досліджень, розширення їх спектру, прискорення виконання клініко-лабораторного обстеження хворих, впровадження сучасних високопродуктивних технологій для ефективної і надійної діагностики захворювань.

«Фактично, наше завдання – зробити ефективну робочу структуру, що буде цілком задовольняти потреби громади. Зокрема, у частині впровадження ефективних механізмів фахового контролю за станом довкілля, якісної питної води, безпечних харчових продуктів та промислових товарів. Адже очевидно, що досягти цього без забезпечення якісних лабораторних досліджень – неможливо», – зауважив Микола Поворозник.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]