Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столичних лікарнях перебувають 1059 хворих на ГРВІ та грип станом на 3 лютого

03 лютого 2016 року

У столичних лікарнях перебувають 1059 хворих на ГРВІ та грип станом на 3 лютого

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань охорони здоров'я та соціального захисту депутати заслухали інформацію Департаменту охорони здоров'я виконавчого органу Київради (КМДА) стосовно епідеміологічної ситуації захворювання на грип у столиці станом на 03.02.2016.

Відтак, за даними Департаменту охорони здоров'я, станом на 3 лютого в закладах охорони здоров’я, у складі яких функціонують інфекційні, терапевтичні та пульмонологічні відділення, на стаціонарному лікуванні перебуває 1059 пацієнтів хворих на ГРВІ (742 особи) та грип (317 осіб, з них 31 перебувають у реанімаційних відділеннях). Загалом, протягом минулої доби у столиці зареєстровано 5 704 хворих на грип та ГРВІ.

Для лікування хворих на ГРВІ та грип за кошти місцевого бюджету, та кошти спеціального фонду, закладами охорони здоров'я закуплено 190 упаковок препарату з діючою речовиною “Озельтамівір” (“Таміфлю”). За розподілом Міністерства охорони здоров'я отримано 550 упаковок препарату специфічної терапії грипу “Таміфлю” та 1300 упаковок лікарського засобу “Реленца”. Станом на сьогодні столичні лікувальні заклади мають 123 упаковки “Таміфлю” та 1059 упаковок “Реленца” (643 — в стаціонарах та 416 — в КНП ЦПМСД).

“Від початку спалаху епідемії захворювання зареєстровано 37 летальних випадків від ускладнень, спричинених грипом типу А. В усіх випадках відмічено пізнє звернення хворих за медичною допомогою з моменту захворювання”, - повідомила Директор Депертаменту охорони здоров'я Тетяна Донченко.

За результатами заслуханої інформації, постійна комісія Київради з питань охорони здоров'я та соціального захисту надала протокольне доручення Департаменту охорони здоров'я виконавчого органу Київради (КМДА) скласти кошторис щодо додаткової закупівлі ліків та вакцини проти грипу та ГРВІ. Також, в рамках протокольного доручення, Департамент охорони здоров'я спільно з Департаментом фінансів виконавчого органу Київради (КМДА) мають розглянути питання щодо виплати додаткової заробітної платні чи грошових премій тим лікарям, які працюють під час спалаху епідемії понаднормово.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]