Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці розширили коло осіб, діти яких, не будучи зареєстрованими в Києві, мають право здобувати дошкільну освіту в комунальних закладах за рахунок бюджету міста

23 листопада 2023 року, 15:42

У столиці розширили коло осіб, діти яких, не будучи зареєстрованими в Києві, мають право здобувати дошкільну освіту в комунальних закладах за рахунок бюджету міста. Таке рішення було прийнято сьогодні на пленарному засіданні Київради 80 депутатами.

Як зазначила депутатка Київської міської ради Олеся Зубрицька, діти Захисників і Захисниць, які у різний час і до тепер борються за свободу та незалежність України, незалежно від місця реєстрації, мають рівноцінно отримувати додаткові соціальні гарантії.

«Наразі діти учасників антитерористичної операції, які не зареєстровані в Києві, мають право здобувати дошкільну освіту в комунальних закладах за рахунок коштів бюджету Києва. Проте такого права до сьогодні не мають діти, батьки яких брали участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, стримування збройної агресії російської федерації у Донецькій та Луганській областях, діти поранених учасників Революції Гідності, героїв Небесної сотні, загиблих Захисників і Захисниць і тих, хто перебуває в полоні або зник безвісти. Тому необхідно відновити справедливість та розширити коло осіб, діти яких, не будучи зареєстрованими у столиці, мають право здобувати дошкільну освіту за рахунок бюджету міста. Прийняття такого рішення – це один із способів висловлення нашої подяки і підтримки Героям та їхнім сім’ям за те, що ми з вами досі продовжуємо жити у вільному від російського ярма Києві», – розповіла Олеся Зубрицька.

Депутатка подякувала кожному та кожній, хто ризикуючи своїм життям і здоров’ям захищає нашу країну від ворога.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]