Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці затвердили Порядок забезпечення житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов, із залученням іпотечних кредитів

14 грудня 2023 року, 18:53

Київрада затвердила сьогодні, 14 грудня, Порядок забезпечення житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов, із залученням іпотечних кредитів. Про це повідомляє Департамент будівництва та житлового забезпечення КМДА.

Згідно з цим Порядком, кошти столичного бюджету спрямовуються на оплату частини вартості житла (об’єкта нерухомого майна), що придбається із залученням іпотечних житлових кредитів громадянами, які перебувають на квартирному обліку в районних у місті Києві державних адміністраціях.

Зокрема, фінансова допомога не більше 50 відсотків від нормативної площі житлового забезпечення передбачена для учасників бойових дій, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, зокрема перебуваючи безпосередньо в зонах антитерористичної операції в період її проведення, та членів їхніх сімей.

А також не більше 30 відсотків – для інших громадян.

Порядок розроблено в межах Міської цільової програми забезпечення житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов, на 2022-2024 роки. Визначена процедура допоможе реалізувати окремим категоріям громадян своє конституційне право на отримання житла за доступну плату, а також зменшить ризики укладання правочинів із недобросовісними продавцями об’єктів нерухомого майна.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]