Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

В Києві пройшов міський турнір із шахів «Міс Інтелектуальність»

20 березня 2017 року

В Києві пройшов міський турнір із шахів «Міс Інтелектуальність»

18 березня, в Колонній залі мерії пройшов міський турнір із шахів серед дівчат «Міс Інтелектуальність». Змагалися за головний кубок юні леді віком 12 до 17 років. Захід проводився за швейцарською системою у 7 турів. На кожну партію відводилося 15 хвилин. 

«Загалом було 67 учасників турніру. Участь у змаганнях взяли до 10-ти кращих дівчат з кожного району міста Києва та Чемпіони першостей Світу, Європи, України та Києва з шахів більш юного віку. Пілотний проект у нас був на рівні Дніпровського району, тепер вирішили це зробити на рівні міста Києва», – зазначила координатор змагань Олександра Личман.

«Ми провели ці змагання з метою розвитку інтелектуальних видів спорту, популяризації шахів, підвищення спортивної майстерності самих учасників. Буду відвертою, коли скажу, що організатори – Жіноче крило депутатського корпусу Київради –  проводячи цей турнір, роблять акцент і на забезпечення підтримки просування гендерної рівності в Україні та розширення участі жінок в суспільному житті. Ми хочемо показати, що українські дівчата не лише гарні, але і розумні», – зазначила голова Жіночого крила  депутатського корпусу Наталія Маслова.

Переможців  визначали за більшою сумою набраних очок. В випадку рівності перевага надавалася: за коефіцієнтом Бухгольца; за результатом особистої зустрічі; за віком учасниці (молодшій – перевага).

Переможниця турніру Анастасія Усик отримала Чемпіонський кубок. Призери, Катерина Шкриль (2 місце) та Олена Дворницька (3 місце) – медалі та дипломи. Усім без винятку учасницям змагань презентували невеличкий подарунок від організаторів на згадку про захід. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]