Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

В. Прокопів ініціює удосконалення розгляду електронних петицій до Київради

15 вересня 2016 року

В. Прокопів ініціює удосконалення розгляду електронних петицій до Київради

Наразі Київ має найдосконалішу, серед інших міст, систему функціонування та розгляду петицій до міської влади. Про це свідчить кількість успішних електронних звернень. Їх наразі 22 і вони активно втілюються у життя. Про це під час відкритої дискусії на тему: "Демократія одним кліком: рік електронних петицій в Україні" повідомив керуючий справами секретаріату Київради Ігор Хацевич.

Він пояснив, що наразі за реалізацію електронного звернення відповідає робоча група та її керівник, який розробляє план дій та кожен місяць звітує на засіданні профільної постійної комісії. Але у Київраді хочуть удосконалити цю систему, аби пришвидшити процес реалізації петицій.

“Ми зіштовхнулись з ситуацією, коли підтримані ініціативи не так швидко втілюються в життя, як би хотілось. Модель з відповідальністю робочих груп має свої недоліки, основний з яких відсутність безпосереднього впливу на керівника робочої групи – депутата Київради, який не є посадовою особою, а відповідальність його зводиться до політичної відповідальності на наступних виборах”, - зазначив керуючий справами секретаріату Київради Ігор Хацевич.

За його словами, аби якісно виправити цю ситуацію, заступник міського голови - секретар Київради ініціює неформальну зустріч, на якій спільно автори петицій, громадськість, секретар КМР, начальники департаментів, голови комісій, керівники секретаріату КМР та апарату КМДА зможуть проаналізувати проблеми та вибудують нову модель задля прискорення реалізації петицій.

Дискусія відбудеться 27 вересня, о 17:00, в Kyiv Smart City Hub на ВДНГ.

Довідково: Сайт електронних петицій до Київської міської ради запрацював 1 листопада 2015 року. Наразі на сайті опубліковано 3063 звернень громадян. Із них 30 набрали більш ніж 10000 голосів на підтримку і були прийняті до розгляду міською владою. На даний час на розгляді Київської міської ради перебуває 22 успішні петиції, щодо 8 петицій було прийняте рішення про відхилення їх подальшого розгляду.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]