Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

В. Прокопів: Київ отримав ключі від Євробачення, готуємось прийняти 20 тис. туристів

31 січня 2017 року

В. Прокопів: Київ отримав ключі від Євробачення, готуємось прийняти 20 тис. туристів

Сьогодні в Колонній залі мерії Києву офіційно передали символічні ключі від Євробачення-2017. Після цього відбулося жеребкування, за результатами якого визначили, хто з 43-х країн-учасниць пісенного конкурсу виступатиме в першому, а хто в другому півфіналі. 

“Столиця України вдруге прийматиме Євробачення. І сьогодні офіційно розпочався відлік часу до старту пісенного конкурсу. Ми зробимо все, щоб із притаманною українцям гостинністю і душевністю прийняти всіх гостей, які приїдуть на «Євробачення-2017». Щоб про Україну і про нашу столицю залишилися яскраві враження і теплі спогади. Щоб іноземні гості побачили, яке гарне наше місто, і які відкриті та щирі люди українці”, – зазначив Київський міський голова Віталій Кличко. 

Очікується, що Київ відвідає від 20 тисяч іноземних гостей Євробачення та 5-7 тисяч внутрішніх туристів. Аби прийняти таку кількість шанувальників конкурсу, місто розробило окремий план заходів із підготовки та проведення Євробачення. Зокрема, планується  ремонт доріг та озеленення по всій столиці, благоустрій Маріїнського парку, території до аеропорту Жуляни, Південного та Центрального залізничних вокзалів. Передбачено встановлення відеонагляду на основних транспортних вузлах та складних ділянках дорожньої мережі. 

“Місто запланувало проведення низки фестивалів, концертів, виставок для туристів. При цьому ми піклуватимемося про здоров'я та безпеку гостей. Зокрема, передбачено оснащення майже пів сотні бригад швидкої допомоги GPS-трекерами та мобільними терміналами. Маємо впровадити доступну та зручну навігацію на зупинках громадського транспорту та в рухомому складі, а також дублювання англійської назви зупинок, плануємо запуск річкових трамваїв від річкового порту до метро Лівобережної. Загалом на належне забезпечення Євробачення, місто заклало 200 мільйонів гривень, 35 з яких уже освоєно”, - зазначив заступник міського голови — секретар Київради Володимир Прокопів.

Також в рамках підготовки до пісенного конкурсу, передбачена міжнародна промоція України та Києва зокрема. Йдеться про проведення промо-турів для країн-учасниць Євробачення та організація рекламно-інформаційних турів для представників іноземних ЗМІ до Києва. Також у столиці працюють над запуском мобільного додатку Kyiv City Guide, де будуть передбачені аудіоекскурсії двома мовами – українською та англійською.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]