Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу від міста

26 квітня 2024 року, 15:56

42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу від міста на суму понад 24 млн грн. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко у своєму Telegram-каналі.

«Сьогодні 38 роковини Чорнобильської трагедії. Катастрофи, яка зачепила тоді не тільки Україну, а й частину Європи. Катастрофи, наслідки якої й протягом років після неї забрали багато життів та підірвали здоровʼя багатьох людей. До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу від міста – на загальну суму 24 млн 674 тис. грн. Зокрема, виплати за програмою «Турбота. Назустріч киянам» отримають діти з інвалідністю, пов’язаною з Чорнобильською катастрофою; діти-сироти, які втратили одного або обох батьків; люди з інвалідністю І групи; дружина (чоловік) померлого (померлої) з числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС», – повідомив Віталій Кличко.

Він зазначив, що всього в столиці зареєстровані майже 69 тисяч постраждалих від Чорнобильської катастрофи, з них – 34 тисячі ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

«Сьогодні Україна й світ – перед загрозою нової подібної катастрофи. Через варварські дії російського агресора, який може спричинити атомний жах для Європи. І світ повинен зробити все, щоб російських окупантів не було на атомних обʼєктах України. Україна за це бʼється вже третій рік», – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]